Știrea zilei

Furtuna Ciara a blocat nordul Europei | VIDEO

Furtuna Ciara face ravagii în nordul Europei. În Marea Britanie vânturile puternice depășesc viteză de 100 de kilometri pe ora, iar valurile lovesc furioase faleza. Se circulă cu greutate și pe șosele, majoritatea dintre ele fiind însă blocate de arborii căzuți pe carosabil. Totodată, sute de zboruri de pe aeroporturile din Londra și Amsterdam au fost anulate.

Furtuna Ciara, care a lovit, duminică, Marea Britanie şi nordul Europei continentale, a paralizat traficul aerian în mai multe țări. Chiar dacă meteorologii britanici au emis un cod portocaliu de vânt, acum 24 de ore, valabil pentru Anglia și Țara Galilor, companiile aeriene abia dimineața au hotărât să anuleze mai multe curse aviatice. Drept urmare, un număr mare de pasageri au rămas blocați pe aerogările din nordul Europei.

Printre zborurile anulate se numără și cele cu plecare de pe aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie. Iar în Olanda, au fost anulate aproximativ 240 de zboruri către şi de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, unul dintre cele mai aglomerate din Europa. Totodată, un avion al companiei British Airways a devenit supersonic, dintr-o întâmplare. Aeronava, care zbura de la New York spre Londra, a depăşit viteza sunetului din cauza vântului foarte puternic, provocat de furtuna Ciara. Aeronava a zburat cu 1.327 de kilometri pe oră, cu peste 200 de kilometri mai mult decât viteza sunetului. În mod normal, avioanele de pasageri zboară cu aproximativ 900 de kilometri la oră.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cetăţenii ruşi au votat: Vladimir Putin va putea candida pentru încă două mandate | VIDEO

Cetăţenii ruşi au aprobat cu largă majoritate reforma constituţională supusă referendumului, permiţându-i astfel preşedintelui Vladimir …