Știrea zilei

„Furtul miliardului”: Ex-viceguvernatorul Băncii Naționale, Emma Tăbârță și Ion Ropot, în arest pentru 30 de zile

Ex-viceguvernatorul Băncii Naționale, Emma Tăbârță și Ion Ropot, fostul șef al departamentului de supraveghere specială, au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru NM de către Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, scrie newsmaker.md.

Menționăm că fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pentru un termen de 30 de zile. Acesta este învinuit de escrocherie și spălare de bani în dosarul furtului miliardului.

Amintim că, miercuri, 5 martie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Ilan Șor a făcut declarații despre dosarul privind „furtul miliardului”. Acesta a subliniat că un rol decisiv în această operațiune l-au jucat fosta viceguvernatoare a BNM, Emma Tăbârță și fostul șef al departamentului de supraveghere specială, Ion Ropot, care s-a autonumit în calitate de administrator special al BEM și a gestionat banii pe care BNM i-a alocat în calitate de garanție de stat.

Ilan Șor, despre furtul miliardului: O operațiune specială pentru eliminarea concurentului la care a participat și BNM | VIDEO

Tot astăzi, Procuratura Anticorupție a decis că actualul viceguvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Aureliu Cincilei, reținut preventiv pe 5 martie, va fi cercetat în libertate. Decizia a fost luată după ce acesta a colaborat cu procurorii și a făcut declarații pe dosarul privind frauda bancară.

Ultimă oră! Actualul viceguvernator al BNM, eliberat din arest

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

No comment. Faimosul pediatru și prezentator TV, Evghenii Komarovski, despre OrheiLand: Autoritățile „cu mintea trează” nu pot închide parcul | VIDEO