Știrea zilei

Furnizorii de curent solicită majorarea tarifelor cu 13 % | VIDEO

Furnizorii de energie solicită o majorare de 13 la sută a tarifului la curentul electric. Este vorba despre Gaz Natural Fenosa și Red Nord. Cererile vor fi examinate în aproximativ două săptămâni, declară responsabilii de la Agenția Națională de Reglementări în Energetică.

Potrivit directorului ANRE, Ștefan Creangă, cererea de majorare a tarifelor a venit  deocamdată, doar de la  furnizorii de energie electrică.

ȘTEFAN CREANGĂ, director ANRE: „Agentul economic propune, iar noi verificăm. Cererea dumnealor sunt publicate pe site-ul nostru. În jur de 13% . Moldovagaz încă nu a depus nicio cerere.”

Potrivit  directorului ANRE, MoldovaGaz nu a solicitat deocamdată vreo majorare a prețurilor la gazele naturale. Totodată, despre creșterea tarifelor la energie și gaz, autoritățile au  discutat și cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional, aflați într-o misiune în țara noastră.

ȘTEFAN CREANGĂ, director ANRE : „Vreau să concretizez că nimeni nu ne-a cerut și nu este în drept să ne ceară să majorăm prețurile. Am discutat despre costurile de bază pentru  Moldova-Gaz, costurile de bază pe domeniul energetic, energie electrică.”

Referindu-se la valul de demiteri din diferite instituții ale statului, odată cu instaurarea noii  guvernări, conducerea ANRE spune că nu se teme de o eventuală solicitare de demisie.

ȘTEFAN CREANGĂ, director ANRE: „Nu s-au făcut și nu cred că se vor face presiuni. Nu în cazul dat. Fosta guvernare  nu diferă practic cu nimic de actuala guvernare în raport cu ANRE.”

Recent, şeful statului Igor Dodon a declarat că tariful la gaz ar putea crește cu 35 de procente, asta după ce în februarie promitea ieftiniri cu 25 la sută. Ultima ieftinire cu peste 20 la sută a gazelor naturale, a avut loc în martie 2018. Mai târziu s-a micşorat şi prețul la energia electrică, cu peste 10 la sută. Amintim că în plină campanie electorală, membrii Blocului ACUM au  protestat în fața ANRE cerând reducerea  prețului la gaze.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

UE trimite Republicii Moldova echipament medical în valoare de 30 de milioane de euro pentru combaterea COVID-19

În următoarele zile vor ajunge în țară primele loturi de echipamente medicale din partea Uniunii …