Știrea zilei

Fundația “Miron Șor” s-a implicat activ în lupta pentru prevenirea COVID-19 la Mălăiești: Filtru de dezinfectare și dezinfectați pentru localnici | VIDEO

Grație Fundației de caritate „Miron Șor”, fiecare gospodărie din satul Mălăiești va primi din partea consiliului Raional Orhei soluții dezinfectante pe bază de alcool. Decizia a fost luată după ce în localitate a fost confirmat pozitiv primul caz de infectare cu noul coronavirus.

Totodată, pentru a preveni răspândirea virusului periculos, la inițiativa Consiliului Raional Orhei, a fost instalat, la fel ca și în orașul Orhei, dar și în satul Pohorniceni, filtre și un covor de dezinfectare pentru automobile.

Acum câteva zile, un locuitor al satului Mălăiești, raionul Orhei, s-a întors acasă din Marea Britanie. Câteva zile mai târziu acesta a fost depistat însă pozitiv cu infecția COVID-19. Potrivit președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, persoana infectată a intrat în contact cu 11 oameni. Aceștia au fost identificați și se află în carantină la domiciliu.

Pentru a preveni răspândirea virusului, la inițiativa președintelui Comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Orhei, Dinu Țurcanu, și cu susținerea Fundației “Miron Șor”, Primăria Mălăiești a primit 400 de litri de dezinfectanți pe bază de alcool. Soluția urmează să ajungă la fiecare gospodărie din localitate.

DINU ȚURCANU, președintele Raionului Orhei: „Să aibă la îndemână acest dezinfectant și să se protejeze și ei și familiile lor contra acestei epidemii. Mulțumiri deosebite Fundației “Miron Șor” pentru sprijinul acordat și personal domnului Ilan Șor pentru sprijinul prompt.”

Totodată, la întrarea în satul Mălăiești a fost instalat un filtru de dezinfecție pentru transport. Acesta este utilizat și pentru monitorizarea fluxului de persoane.

CAROLINA BEȚIVU, reporter: „Pentru prevenirea și răspândirea noului tip de coronavirus, la intrarea și ieșire din localitate, fiecare unitate de transport este dezinfectată cu soluție pe bază de clor și alcool. Potrivit autorităților locale, deocamdată, localitatea nu intră în carantină însă în cazul în care vor mai fi depistate și alte persoane cu infecția COVID-19, localnicii riscă să fie izolați.”

Șoferii care și-au dezinfectat mașinile spun că măsura este una binevenită.

„Trebuie de dezinfectat pentru ca să nu intre boala în sat. Virusul ăsta.”

„Să nu se apropie virusul de sate.”

Primarul satului Mălăiești, Victor Ceban, i-a mulțumit deputatului Ilan Șor, ales pe circumscripția nr.18, pentru grija ce le-o poartă locuitorilor din raionul Orhei, în special celor din localitatea Mălăiești. Edilul s-a adresat și președintelui raionului Orhei, Dinu Țurcanu, căruia i-a mulțumit pentru susținere și prezența sa la fața locului.

VICTOR CEBAN, primarul satului Mălăiești: „În aceste vremuri grele, și ținând cont de situația pe care o avem când este deficit, este salvator acest aport al Fundației „Miron Șor”. Sperăm cu tot dinadinsul ca acesta să fie primul și ultimul pacient infectat cu COVID-19.”

În satul Mălăiești locuiesc aproximativ 1 300 de persoane.

Amintim că, autoritățile municipiului Orhei au decis să instituie filtre de dezinfectare în localitățile raionului în care au fost depistate persoane infectate cu noul coronavirus. Totodată, din partea Fundației “Miron Șor”până acum au primit dezinfectanți și localnicii din satul Pohărniceni și Furceni din raionul Orhei.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …