Știrea zilei

Fructele din Cantemir și Ialoveni, interzise în Federația Rusă

Federația Rusă a interzis importul de caise, vișine, cireșe, piersici, nectarine, prune şi porumbe proaspete din raioanele Cantemir și Ialoveni ale Republicii Moldova, din cauza infectării prunelor cu agentul patogen Monilinia fructicola. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a fost informată despre acest lucru printr-o scrisoare a Serviciului federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară, transmite IPN.

Potrivit ANSA, a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru a stabili trasabilitatea prunelor, se vor analiza documentele și rezultatele de laborator, iar rezultatele anchetei vor fi publicate.

În funcție de rezultatele anchetei, ANSA va solicita partenerilor ruși crearea unei comisii mixte pentru inspectarea depozitelor frigorifice, atât din cele două raioane, cât și din alte raioane, la alegerea părții ruse.

Pentru a preveni exportul fructelor infestate cu agentul patogen Monilinia fructicola şi dăunătorul Grapholita molesta, ANSA a obligat exportatorii de fructe sâmburoase în Federația Rusă să prezinte rezultatele analizelor de laborator care ar atesta lipsa organismului de carantină pentru statul importator.

  • 2
  •  
  •  
  •  

Citește și

Țigările și produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere în spațiile comerciale | VIDEO

Țigările și produsele din tutun nu mai pot fi plasate la vedere în spațiile comerciale. …