Știrea zilei

Frica de coronavirus în Ucraina: Autobuzele care îi transportau pe cetățenii evacuați din Wuhan, atacate cu pietre | VIDEO

Satul Novyie Sanjary, Ucraina. Aici au fost aduși cu o zi înainte ucrainenii evacuați din Wuhan, pentru a fi izolați într-un sanatoriu din localitate. Locuitorii satului i-au întâlnit într-o manieră deloc prietenoasă. Potrivit presei ucrainene, sătenii nu doar au protestat, ci chiar au construit baricade, au ars cauciucuri și au aruncat cu pietre în autobuzele care îi transportau pe ucrainenii veniți acasă.

Și polițiștii, dar și civilii, au avut de suferit în urma pietrelor aruncate în direcția lor. Aproximativ zece persoane au avut nevoie de asistență medicală. În timpul confruntărilor cu protestatarii, oamenii legii au reținut 24 de persoane. Deși cu dificultate, dar cele zece autobuze, care transportau persoanele fără semne de boală, au ajuns, totuși, pe teritoriul sanatoriului Ministerului Afacerilor Interne din Novye Sanjary, unde se vor afla în carantină pentru o perioadă.

O femeie dintre persoanele evacuate din Wuhan a postat pe rețelele de socializare un videoclip, în care a arătat condițiile în care trăiesc. În imaginile video, putem vedea – paturi și mobilier vechi și uși fără lacăt. Iar punctul culminant îl constituie cabinele de duș în care oamenii ar putea fi electrocutați în urma unei pene de curent.

Acum o zi, 72 de persoane s-au întors din China în Ucraina. Este vorba de 45 de ucraineni și 27 de cetățeni străini. Totodată, trei ucraineni și un cetățean din Kazahstan nu au primit permisiunea să părăsească regiunea, întrucât prezentau simptome ale infectării cu virusul ucigaș.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …