23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Franţa, paralizată de proteste | VIDEO

Franţa este paralizată de o grevă care cuprinde cele mai importante sectoare – transportul în comun, căile ferate, liniile aeriene şi serviciile publice. Principala nemulţumire este legată de reforma pensiilor, care prevede renunţarea la statutul de regim special pentru o serie de categorii cum ar fi, de exemplu, căile ferate. Aproape toţi pensionarii se tem că noua lege le va aduce venituri mai mici.

O nouă zi de foc în Franța în contextual continuării grevei generale organizate de principalele sindicate. Este afectat traficul feroviar și aerian, iar în Paris sistemul de transport ar putea fi paralizat aproape complet până luni. Compania feroviară a anunţat că asigură doar 10 % din transporturi, iar în transportul aerian au fost anulate 20 % din cursele spre Franţa. .

Peste 500.000 de oameni, au ieşit joi în stradă în circa 70 de oraşe pentru a denunţa reforma pensiilor promisă de preşedintele Emmanuel Macron, potrivit agerpres. La grevă au luat parte şi profesori, pensionari, studenţi, avocaţi, angajaţi din sectorul energiei, dar şi poliţişti, care au blocat unele comisariate.

Poliţia franceză a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din oraşul Nantes, aflat în vestul ţării, ca urmare a unor incidente violente.

Blocajul ar putea dura cel puţin până luni, atenționează organizatorii, care se tem că reforma lui Macron le va scădea pensiile și le va majora vârsta de pensionare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Coronavirus: 11 localități din Italia au intrat în carantină, circulația nu mai e permisă

Este panică în Italia, țară unde trăiește cea mai mare comunitate de români din străinătate …