Știrea zilei

Fracțiunea PDM revine în Parlament. Pavel Filip: Vom fi o opoziție activă | VIDEO update

Deputații PDM își reiau activitatea în Legislativ. Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Pavel Filip, a anunțat  că, după ce „Parlamentul a trecut în legalitate”, fracțiunea PDM va participa la activitatea Parlamentului. În același timp, el a anunțat că Monica Babuc este  propusă la funcția de vicepreședinte a Parlamentului din partea PDM.

Pavel Filip a declarat că Partidul Democrat va participa la activitatea Parlamentului, nu va fi o opoziție care neagă tot, ci una activă și constructivă şi va insista ca programele sociale să  continue.

PAVEL FILIP, deputat PDM: „Fracțiunea PDM va fi în opoziție cu toți care vor submina independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării, cu cei care vor încălca  Constituția și legile țării, cu cei care vor călca în picioare valorile europene.”

Fostul premier, Pavel Filip, a mai spus că vor fi monitorizate acţiunile noilor miniştri, declarând că aceștia vor fi sancţionați atunci când vor deraia de la acest parcurs în detrimentul cetăţenilor. De asemenea, Filip a venit cu un apel către partidele de la guvernare și le acuză că mai mulți funcționari publici sunt obligați să semneze cereri de demisie și sunt ameninţați cu  dosare penale, la doar câteva zile de la învestirea Guvernului Sandu.

PAVEL FILIP, deputat PDM: „Iată că astăzi au fost deja invitați funcționari publici cărora li s-a propus să scrie cerere de demisie. Rapidă evaluare a instituțiilor și a funcționarilor. Chiar dacă au fost numiți prin concurs și sunt profesioniști, și nu au avut nicio activitate de  partid.”

Astfel, Filip a cerut ca partidele de la guvernare „să nu să se lanseze în răfuieli și să nu creeze haos în țară prin această epurare și decapitare a tuturor instituțiilor statului”. Fostul premier a mai declarat presei că PDM o va propune pe Monica Babuc la funcţia de vicepreşedinte a  Parlamentului din partea democraților.

Amintim că, la sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul Filip şi-a prezentat demisia. Pavel Filip a declarat că decizia de a demisiona nu înseamnă nicidecum că aceștia lasă mâinile în jos sau  renunță.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Fostul ministru al Educației, Victor Țvircun, este noul Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar | VIDEO

Fostul ministru al Educației în Guvernul Tarlev, Victor Țvircun, este noul Ambasador al Republicii Moldova …