Știrea zilei

Deputat Partidul „ȘOR”: Noua conducere nu vrea să audă adevărul despre frauda bancară | VIDEO Update

Comisia juridică, numiri și imunități nu a admis includerea deputatului din partea Partidului politic ”ȘOR”, Denis Ulanov, în lista membrilor Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, pe motiv că ar putea exista conflicte de interese.

Aceeași comisie nu l-a acceptat nici pe deputatul Vadim Fotescu, care urma să facă parte din Comisia pentru analiza privatizărilor instituțiilor de stat. Cei doi aleși ai poporului au declarat că, de fapt, în cazul altor membri ar putea fi vorba de conflicte de interes. Astfel, în opinia lor, comisiile ar avea ceva de ascuns și nu doresc să găsească motivele reale ale fraudei bancare.

Deși un deputat din Partidul Politic ”ȘOR” trebuie să fie membru în Comisia de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, fără careva argumente, deputații socialiști și cei din blocul ”ACUM” nu au permis ca Ulanov să facă parte din această comisie.

SERGIU LITVINENCO, deputat ”PAS”:

„Noi trebuie să respingem și să solicităm fracțiunii Partidului ”ȘOR” să vină cu un alt candidat, care nu s-ar afla în niciun conflict de interese.”

SERGIU SÎRBU, deputat PDM:

„Ceea ce faceți dumneavoastră acum, de fapt, este să substituiți toate normele legale.”

De cealaltă parte, Denis Ulanov spune că de fapt, cel care ar avea conflict de interese este deputatul blocului ”ACUM”, Dumitru Alaiba, care face parte din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la frauda bancară, iar anterior ar fi făcut parte din echipă fostului premier, Vlad Filat, condamnat la ani grei de închisoare pentru corupţie.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

„Prin ce se deosebeste conflictul meu de interese, care chipurile ar exista de cele a le lui Dumitru Alaiba? Spuneți -mi și mie. El a lucrat în calitate de secretar al consiliului economic, care s-a aflat în subordonarea directa a lui Filat, Leancă, Streleț, Bodea, care îi este și rudă. Spuneți-mi: în cazul lui, el nu avea conflict de interese în perioada în care se întâmpla un lucru cunoscut de toată lumea, pe când dl Filat era prim ministru al țării? Privatizarea băncii și alte fapte de genul acesta. Alaiba nu făcea decât să îi îndeplinească toate comenzile directe. În Consiliul de administrare al BEM exista un control de stat. Alaiba făcea parte din consiliul de supraveghere? Desigur, era în componența acelei comisii privind devalizarea sistemului bancar. Spuneți-mi dacă conflictul meu de interese ar fi mai mare decât al lui? Și de ce nu îl chemați și pe el acum aici?”

Pe lângă faptul că Denis Ulanov nu a fost acceptat în comisia privind investigarea fraudei bancare, deputații socialiști și cei din blocul ”ACUM” nu au acceptat nici candidatura lui Vadim Fotescu, care urma să facă parte din Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizărilor publice începând cu anul 2013. Membrii comisiei au motivat că proiectul nu corespunde prevederilor legislației.

SERGIU SÂRBU, deputat PDM:

„La nivelul redactării nu poate fi soluționat?

– Se poate.”

SERGIU LITVINENCO, deputat deputat ”PAS”:

” Retrageți proiectul și veniți cu alt proiect.”

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

” Acest lucru este o bătăie de joc față de formațiunea noastră.”

După ședința comisiei, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Denis Ulanov a declarat că de la o zi la alta, nemotivat și fără explicații tot mai mult, majoritatea parlamentară încalcă drepturile opoziției parlamentare din motiv că acestora le-ar fi frică că fracțiunea Partidului ”ȘOR” va dezvălui schema prin care a avut loc frauda bancară.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

„Candidatura mea a fost refuzată de către comisia Juridică, aducând ca argument prezența conflictelor de interes. Deși nu există niciun temei și nu a fost prezentată nicio procedură prin care cineva ar fi depistate aceste conflicte. De ce majoritatea de la guvernare nu-i permite reprezentantului Partidului ”ȘOR” să fie membru al comisiei? Poate ei nu vor să audă ceea ce nu le convine…”

În acest context, alesul poporului i-a adresat și un mesaj premierului Maia Sandu, care anterior, în campania electorală, promitea să lupte cu ilegalitățile.

DENIS ULANOV, deputat Partidul Politic ”ȘOR”:

„Doamnă Sandu, eu sunt avocat și întotdeauna am apărat legea. Vă convine ceea ce se întâmplă azi? Scopul dumnevoastră este să distrugeți totalmente opoziția?. Mergeți spre asta cu pași mari. Aș vrea să primesc răspunsuri la aceste întrebări.”

În cadrul conferinței, fracțiunea Partidului ”ȘOR” a mai menționat că, în orice stat democratic, președintele Parlamentului și-ar da demisia, dacă ar figura în raportul KROLL, așa cum figurează Zinaida Greceanîi. Menționăm că fracțiunea Partidului ”ȘOR” în Parlament numără șapte deputați. Aceștia însă, de fiecare dată sunt excluși din activitatea parlamentară de către deputații socialiști și cei din blocul ”ACUM”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Deputatul a stat tăcut toată ședința, iar în locul lui au vorbit socialiștii | VIDEO

Deputatul dispărut Ștefan Gațcan a revenit în Parlament. Acesta nu a fost surprins în momentul …