Știrea zilei

Fracțiunea partidului „ȘOR”: Maia Sandu controlează sistemul judecătoresc | VIDEO

Deputații fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR” anunță că rămân în opoziție și vor desfășura o activitate mult mai amplă ca până acum. Chiar dacă actuala majoritate parlamentară încearcă să pericliteze activitatea deputaților din opoziție, ei dau asigurări că vor insista ca parlamentarii să susțină proiectele sociale și de infrastructură, menite să îmbunătățească condițiile de trai ale cetățenilor. Declarația a fost făcută astăzi în cadrul unui briefing de presă de către deputatul fracțiunii, Denis Ulanov.

În cadrul unei conferințe de presă, susținut la Parlament, fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” reiterează că va fi o opoziție destul activă în Parlament, așa cum a anunțat la prima ședință a Legislativului.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „ȘOR”: „Noi avem astăzi la putere o ”pseudo-coaliție” sau cum mai este numită ”alianța național-socialistă”. În această situație, fracțiunea noastră parlamentară nu că trebuie să fie în opoziție, dar să fie destul de activă și să lupte, în sensul bun al cuvântului. Înțelegem că Partidul „ȘOR” nu place multora și nu este comod. Mulți au început să ne urască și să ne invidieze pentru succesele noastre.”

Deputații au mai declarat că vor urmări cu atenție activitatea coaliției din Legislativ și vor scoate la iveală toate neregulile.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „ȘOR”: „Vrem să avertizăm că nu vom fi doar o opoziție care se apără. Vom expune în mod activ toate nelegiuirile autorităților. Suntem suficient de informați și pregătiți pentru a dezvălui motivele ascunse și interesele diferitelor acțiuni și decizii pe care noul guvern le va lua, inclusiv majoritatea parlamentară. Deja vedem că o serie de decizii pe care le fac nu au doar o componentă politică, ci și interese personale și de grup.”

La fel, deputații Partidului „ȘOR” o învinuiesc pe Maia Sandu de ingerință directă în activitatea instituțiilor de drept.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic „ȘOR”: „Noua conducere, controlează direct sistemul judecătoresc și pune presiune pe instituțiile de drept ale statului. Maia Sandu, din funcția de premier, dictează, în mod deschis, magistraților ce trebuie să facă, care hotărâri sunt legale, care nu, este infractor, fără judecată, pe cine să urmărească, cine să fie reținut și pe cine să fie eliberat.”

În urma alegerilor parlamentare din februarie curent, Partidul „ȘOR” a obținut 7 mandate de deputat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

O coloană cu ajutor umanitar a pornit spre Ucraina. R. Moldova își ajută vecinii să lichideze consecințele inundațiilor

O coloană formată din mai multe autospeciale a pornit astăzi spre Ucraina. Guvernul Republicii Moldova …