Știrea zilei

Fracțiunea Partidului ȘOR i-a exprimat vot de neîncredere ministrului Justiției

Fracțiunea parlamentară a Partidului Politic „ȘOR” cere demisia ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi, din cauza presiunilor exercitate de acesta, la comanda președintelui Igor Dodon, asupra judecătorilor și procurorilor, în dosarul pe numele liderului formațiunii, Ilan Șor. Fracțiunea consideră inadmisibile și nedemocratice asemenea practici, scrie partidulsor.md.

„Fracțiunea Parlamentară „ȘOR” își exprimă îngrijorarea în legătură cu imixtiunea politicului asupra înfăptuirii justiției în cauze concrete, iar cel mai recent exemplu în acest sens, îl constituie presiunea inacceptabilă, exercitată de către Ministrul Justiției al Republicii Moldova, Fadei Nagacevschi asupra completului de judecată al Curții de Apel Cahul care examinează cauza penală de învinuire a liderului Partidului Politic „ȘOR”, Ilan Șor”, a declarat deputatul fracțiunii Denis Ulanov, într-un briefing în Parlament.

Acesta s-a referit la comentariile recente ale lui fadei Nagacevschi despre faptul că va cere investigarea procurorilor și judecătorilor care se ocupă de acest caz.

„Anunțarea de către ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, că va depune sesizări pe numele judecătorilor ce examinează această cauză, dar și pe reprezentanții organului procuraturii reprezintă o presiune, o formă voalată a indicațiilor cu caracter sugestiv – de a condamna inculpatul Ilan Șor”, a adăugat Denis Ulanov.

În același timp, el a amintit că anume Ministerul Justiției se face responsabil de tergiversarea realizării expertizei din dosarul Șor. „Faceți ordine la dvs apoi plângeți-vă pa altcineva”, s-a adresat Denis Ulanov.

Amintind și despre recentele presiuni și amenințări ale guvernului Chicu asupra judecătorilor privind dosarele CEDO, Partidul Politic „ȘOR” califică situația drept „tentativa de uzurpare a sistemului judecătoresc”, menționând că situația justiției, din cauza presiunilor politice, a ajuns deseori în atenția opiniei publice internaționale. În acest context, fracțiunea cere demisia ministrului Justiției, Fadei Nagacevschi.

„În condițiile în care reforma justiției stagnează, când presiunile politice asupra procurorilor și judecătorilor nu încetează, când însuși ministrul justiției își permite să-i amenințe public, când rolul Ministerului Justiției se reduce la distrugerea oponenților lui Dodon, Partidul Politic „ȘOR” consideră situația actuală drept inacceptabilă, exprimă vot de neîncredere ministrului Nagacevschi și cere demisia acestuia”, se arată în declarația fracțiunii Partidului Politic „ȘOR”.

Amintim că luni și avocatul lui Ilan Șor, Iulian Bălan a prezentat într-o conferință de presă dovezi care arată că acuzațiile privind tergiversarea examinării dosarului sunt nefondate și a calificat drept „ingerință crasă în actul justiției” comentariile lui Fadei Nagacevschi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

PP „ȘOR” continuă să aducă zâmbete pe fețele copiilor din toată țara. Încă două terenuri de joacă au fost inaugurate în sate Maximovca și Dușmani | VIDEO

Partidul Politic „ȘOR” continuă să aducă zâmbete pe fețele copiilor din toată țara. Proiectul, lansat …