Știrea zilei

Fracțiunea partidului „ȘOR” atrage atenția asupra încălcării drepturilor opoziției | VIDEO

Majoritatea parlamentară încalcă din nou drepturile opoziției. De această dată, cei din Blocul ACUM și socialiștii au respins candidatura deputatului Partidului Politic ”ȘOR”, Marina Tauber, pentru a deține șefia Comisiei pentru Drepturile Omului și Relații Interetnice. În replică, Marina Tauber a solicitat demisia președintelui parlamentului, acuzând-o pe Zinaida Greceanâi că familia sa figurează în raportul Kroll 2.

Potrivit regulamentului parlamentului, fiecare fracțiune are dreptul să delege în comisiile parlamentare reprezentanții săi. De aceea, deputații Partidului Politic „ȘOR”, au propus-o pe  Marina Tauber la funcția de președinte a Comisiei pentru Drepturile omului.

DENIS ULANOV, deputat, Partidul Politic ”ȘOR”: „Vreau să mă adresez la toți cei prezenți, care data trecută ați fo st contra. Toți vorbiți frumos despre rezoluția APCE și a Comisiei de la Venetia, faceți mereu referire la ea, dar în același timp, tot voi sunteți cei care o încălcați. Faceți totul exact invers și votați împotriva candidaturii doamnei Tauber. Fracțiunea noastră are acest drept și, prin urmare, noi insistăm ca această chestiune să fie   inclusă în ordinea de zi.”

ZINAIDA GRECEANÎI, președintele Parlamentului: „Cine este pentru includerea în ordinea de zi vă rog să votați… Nu a acumulat numărul necesar de voturi.”

În replică Marina Tauber a declarat că Zinaida Greceanîi nu-şi merită funcţia de  preşedinte al Parlamentului pentru că familia sa figurează în raportul Kroll.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Data trecută ați spus că eu nu am dreptul să ocup funcția de președinte al  comisiei, dar  președintele parlamentului este vizată în raportul Kroll. Cum comentați acest lucru, și din motivul că dumneavoastră nici nu ne-ați invitat la prima ședință a Parlamentului, poate totuși o să votăm alt președinte, dacă ea este  în raportul Kroll.”

ZINAIDA GRECEANÂI, președintele Parlamentului: „Eu vreau să vă spun că nu pre sunteți inventivi în invențiile dumnevoastră de învinuiri.”

Deputații Partidului ”ȘOR”, spun că majoritatea parlamentară încalcă frecvent drepturile opoziției. Ieri, reprezentanții formațiunii au propus ca un membru de-al său să fie inclus în comisia  specială pentru investigarea fraudei bancare, dar au primit refuz.

MARINA TAUBER, vicepreședintele Partidului Politic ”ȘOR”, deputat: „Noi am înaintat candidatura domnului Denis Ulanov. Nici candidatura si nici participarea noastră nu a fost acceptată în cadrul acestei comisii. Noi nu înțelegem din ce motiv. Nu avem dreptul la replica, nu avem dreptul sa participam în comisiile la care trebuie sa fie prezente toate fracțiunile și toate partidele. Alianța aceasta, blocul ACUM și Partidul Socialiștilor, ei fac regula.”

Totodată, deputații Partidului ”ȘOR” susțin că drepturile lor au fost încălcate începând cu data de 8 iunie, atunci când a avut loc ședința de constituire a Parlamentului, iar fracțiunea nici măcar nu a fost invitată la aceasta. Membrii formațiunii nu au fost incluși nici în delegația APCE, care a fost recent la Strasbourg. Deputații spun că vor sesiza instituțiile internaționale despre  încălcările care se comit față de drepturile opoziției.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

România va examina cazul retragerii cetățeniei române a premierului Chicu

Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va examina plângerea depusă de deputatul român, Constantin Codreanu, privind …