Știrea zilei

Fracțiunea Partidului ȘOR în CMC a obținut demisia lui Mihail Bagas | VIDEO

Vicedirectorul responsabil de marketing al Întreprinderii Municipale „Autosalubritate”, Mihail Bagas, a fost angajat fără concurs și cu numeroase abateri de la legislație. Acest lucru a fost constatat de consilierii municipali, care au dezbătut pe larg subiectul în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău. În final, aleșii locali i-au recomandat administrației să rezilieze contractul cu Bagas, care a fost angajat pentru o perioadă de probă, cu durată de o lună. Ca urmare a discuțiilor, Bagas a anunțat că  .

Discuțiile în CMC s-au desfășurat la inițiativa consilierului municipal din partea Partidului Politic ȘOR, Serghei Burgudji, care s-a arătat nedumerit de faptul că Întreprinderea Municipală ar avea nevoie de un vicedirector responsabil de marketing. Potrivit responsabililor, Mihail Bagas a fost angajat pentru a implementa noi tehnologii.
SERGHEI BURGUDJI, consilier minicipal Partidul Politic „ȘOR”: Utilizarea tehnologiilor informaționale odată cu venirea în funcție a domnului Bagas. Am impresia că până acum ați lucrat primitiv. nu ați utilizat tehnologiile moderne: computer, printer, zerox, scaner.

Și alți aleși municipali au susținut că directorul întreprinderii Eugeniu Axentiev și-a depășit atribuțiile atunci când a creat o funcție nouă. Statele de personal pot fi modificate doar la inițiativa CMC.

ALEXANDRU TRUBCA, CONSILIER PAS: A fost vreun concurs public? Vreun mecanism de selectare? Interviu, probă scrisă, verificarea la calculator a cunoștințelor. Sau a fost totuși o procedură mai complexă, e totuși, vorba de bani publici.

GRIGORE ROIC, vicedirector Autosalubritate: Regia Autosalubritate este la autogestiune. Banii noi îi câștigăm prestând servicii de salubrizare, nu-s bani bugetari. Venitul DVs sunt banii CMC, profitul dvs sunt bani municipali. Dacă banii nu-i cheltuiți pe Bagas vin în bugetul municipal.

Consilierii au mai constat că Bagas nu ar fi îndeplinit principala condiție solicitată la angajare: experiență în domeniu de minim trei ani. În final, consilierii au propus tragere la răspundere a directorul Autosalubritate pentru că a încălcat legislația.

VALERII KLIMENKO, consilier Partidul ȘOR: Potrivit regulamentului, protocolar, vă propunem să vă corectați greșeala. Dacă l-ați numit pentru o perioadă de probă pentru o lună, pentru binele cetățenilor, încetați colaborarea cu el.

După discuțiile aprinse din CMC, Mihai Bagas a anunțat pe rețelele de socializare că pleacă din funcție.

MIHAIL BAGAS „Rămâne ca cei care au râvnit foarte mult la această funcție să se bucure, pentru că foarte curând voi ieşi într-o conferinţă de presă şi vor relata în detalii despre situaţia creată la întreprindere, despre atacul coordonat asupra mea, pentru a ascunde adevărul.

Pentru funcția pe care a ocupat-o, Bagas ar fi primit un salariu de 17.500 de lei. Asta în condițiile în care șoferii de la întreprindere s-au pâns în repetate rânduri pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor. Numirea lui Bagas a stârnit nemulțumiri în societate, iar în capitală au fost organziate și proteste.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 nu există sau datele se falsifică? Iată cinci mituri dezmințite de Ministerul Sănătății

În pofida multitudinei de buletine și știri informative despre pandemia de COVID-19, informația eronată sau …