Știrea zilei

FOTO, VIDEO // Cinci bărbați din Transnistria au sustras accesorii de la cel puțin 15 automobile de lux

Cinci bărbați cu vârste cuprinse între 32 și respectiv 43 de ani, originari din regiunea transnistreană,  sunt suspectați de comiterea a peste 15 furturi timp de circa două luni de zile. Suma pagubei pe teritoriul Republicii Moldova se ridică la 2 milioane de lei.

Gruparea infracțională  specializată în comiterea furturilor de accesorii auto de la automobile de lux precum Lexus și Toyota ( faruri, senzuri de parcare, bare de protecție, torpedouri,  radiatoare, etc.), comise pe teritoriul municipiului Chișinău, destructurată de ofițerii Direcției Combaterea crimelor grave a INI în  comun cu cei ai Direcției  Poliției Criminale din regiunea Odesa.

Suspecții acționau preponderent  pe  timp  de  noapte și sustrăgeau  accesorii de la automobile parcate pe teritoriul mun. Chișinău și localitățile regiunii Odesa prin metoda spargerilor geamurilor. 

Urmare, în  privinţa  grupului  infracțional  de către ofițerii   Direcției  Combaterea  Crimelor Grave, în comun cu procurorii PCCOCS, și în colaborare cu ofițerii  Direcției generale urmărire penală și cei ai  DP mun. Chișinău, au fost efectuate un şir de măsuri speciale de investigaţii, acțiuni de urmărire penală cât și ambuscade pe timp de noapte.

Menționăm că, în cadrul acțiunilor s-a  stabilit  că figuranții  aveau  în posesie  mai multe  automobile  cu care  se  deplasau  la  locul  comiterii  infracțiunilor. 

Astfel, ca urmare a amplei operațiuni comune desfășurată de polițiștii moldoveni și cei din Odesa, au fost reținuți în flagrant doi dintre suspecți, în momentul dezasamblării unui automobil de model Lexus,  în orașul Odesa.

În continuare, polițiștii moldoveni în colaborare cu organele de drept din Odesa,  întreprind  acțiuni speciale de investigație  pentru stabilirea și reținerea tuturor persoanelor care fac parte din grupare precum și stabilirea tuturor cazurilor comise de membrii grupării.

Dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunilor pe teritoriul Republicii Moldova, suspecții riscă de la  7 la 12 de închisoare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Aproape un milion de lei s-a cheltuit pentru aniversarea Curții Consituționale | VIDEO

În timp ce pensionarii trăiesc la limita sărăciei, Curtea Constituțională sărbătorește cu mult fast aniversarea …