28 martie 2020, sâmbătă
Știrea zilei

FOTO // Viaductul din Capitală are iluminat nou

Iluminatul public pe strada Ciuflea și Viaduct din sectorul Centru al Capitalei a fost inaugurat. Evenimentul a avut loc ieri, 22 februarie, în prezența primarului general interimar, Ruslan Codreanu, responsabililor de la Direcția transport public și căi de comunicație, precum și Î.M. „Lumteh”.

Potrivit Primăriei Chișinău, lucrările au fost executate pe parcursul lunii curente, fiind instalate 154 corpuri de iluminat pe bază de LED. Costul proiectului este de 1,7 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal, relatează deschide.md.

Ruslan Codreanu a menționat că zona de referință este una aglomerată, îndeosebi Viaductul, cu trafic sporit, unde frecvent sunt înregistrate accidente rutiere. Astfel, municipalitatea a decis că acest segment să fie modernizat prin iluminat stradal, chiar de la începutul anului în curs.

Totodată, prin modernizarea instalațiilor de iluminat pe cele două artere, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul public și pe străzile: Calea Ieșilor și sectorul Budești 2.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Încă un preot testat pozitiv la Covid-19. Participarea enoriașilor la slujbe, interzisă

Al doilea preot a fost diagnosticat cu Covid-19, a anunțat, astăzi, premierul Ion Chicu, după …