Știrea zilei

Fostul ministrul al finanțelor critică noul acord cu FMI | VIDEO

Fostul ministrul al finanțelor, Ion Chicu, critică noul acord negociat de Guvernul Sandu cu Fondul Monetar Internațional Chicu declară că acele condiții impuse de FMI „nu sunt adecvate și relevante” situației în care se află în prezent Republica Moldova.

Într-o postare pe rețele de socializare, consilierul lui Igor Dodon, Ion Chicu, scrie:

„În opinia mea, ultimul Acord cu FMI nu va permite să atingă scopul specificat în postarea Președintelui. Chiar mai mult, va avea consecințe grave asupra dezvoltării de mai departe a economiei noastre. Condițiile impuse de FMI nu sunt adecvate și relevante situației. Moldova nu se află în situația de a accepta orice ultimatum din partea funcționarilor acestei instituții. Persoanele implicate în negocieri din partea noastră trebuie să înțeleagă acest lucru și să acționeze corespunzător – exclusiv în interesele economiei țării.”

Ion Chicu a mai menționat că unele efecte ale acestui acord deja sunt vizibile, unul dintre acestea implicate în negocieri din partea noastră trebuie să înțeleagă acest lucru și să acționeze corespunzător – exclusiv în interesele economiei țării.

Ion Chicu a mai menționat că unele efecte ale acestui acord deja sunt vizibile, unul dintre acestea este majorarea ratei de creditare de 6,5 procente la 7,5. Sub motivul iluzoriu, că va crește inflația.

Amintim că la data de 10 iulie, reprezentanții Fondului Monetar Internațional au semnat un acord cu Republica Moldova conform căruia noul guvern va primi peste un miliard de lei în mai multe tranșe. Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional, Ruben Atoyan, a specificat că următoarea tranșă, după cea de 46, 5 milioane de dolari, va putea fi debursată la începutul anului 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

PPDA vrea candidat comun din partea forțelor europene pentru alegeri în circumscripția Hîncești | VIDEO

Platforma ”Demnitate și Adevăr” va înainta propriul candidat la funcția de deputat în circumscripția N.38 …