Știrea zilei

Fostul ministru al Finanţelor din guvernul Filip, consilier al lui Igor Dodon | VIDEO

Fostul ministru al Finanţelor din guvernul condus de Pavel Filip, Ion Chicu, a fost numit astăzi, în funcţia de consilier al Președintelui Republicii Moldova.

Igor Dodon de nenumărate ori și-a exprimat aprecierea față de Ion Chicu, considerându-l un adevărat profesionist și asta chiar dacă acesta făcea parte din Guvernul Filip. Desprea noua funcție a lui Chicu, a anunțat Dodon pe pagina sa de facebook.

În mesaj, preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, a scris că de mai multe ori a apreciat public eforturile lui Ion Chicu, menite să sporească eficiența sistemului bugetar-fiscal, bazându-se, inclusiv, pe conlucrarea pe care a avut-o în perioada 2005-2009 în echipă cu Greceanîi.

“Experiența obținută în acea perioadă, dar și activitatea lui Chicu în cadrul Băncii Mondiale pe parcursul a mai multor ani, au fost raționamentele pentru care am acceptat fără echivoc numirea sa în decembrie 2018 în funcția de ministru. În pofida mai multor provocări pentru domeniul bugetar în această perioadă, Chicu împreună cu echipa din cadrul Ministerului Finanțelor, a reușit să mențină stabilitatea sistemului bugetar-fiscal”, a mai scris Dodon în postare.

Ion Chicu a fost numit în funcția de ministru al Finanţelor în guvernul condus de Pavel Filip la 10 decembrie 2018. El deţine studii economice şi pe parcursul anilor a exercitat mai multe funcţii de conducere, inclusiv cea de viceministru al Finanţelor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …