Știrea zilei

Fostul ministru al Educației, Victor Țvircun, este noul Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar | VIDEO

Fostul ministru al Educației în Guvernul Tarlev, Victor Țvircun, este noul Ambasador al Republicii Moldova în Statul Qatar. Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, numirea acestuia în funcție. Totodată, executivul a modificat statutul mai multor instituții subordonate, care stabilește modul de numire a directorilor și adjuncților acestora.

În cadrul ședinței Guvernului, Victor Țvircun a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Quatar la propunerea ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi. Cabinetul de miniștri a aprobat și rechemarea ambasadorului Moldovei în Azerbaidjan, Gheorghe Leucă. Din 23 decembrie, Leucă va prelua funcția de secretar de stat la MAEIE.

A fost aprobată și cererea de eliberare din funcție a directorului adjunct al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ela Malai și a fost eliberat din funcție directorul Teleradiocompaniei interstatale MIR, Valeriu Reniță. El va fi înlocuit de Stanislav Vîjga. În cadrul ședinței, cabinetul de miniștri au votat și pentru schimbarea fondatorilor de la șapte instituții publice și odată cu aceasta modul de numire și demitere a directorilor.

Astfel, dacă în prezent, directorii celor șapte instituții erau aleși în bază de concurs, de acum în colo, noii șefi vor fi numiți de Cancelaria de Stat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Armata Națională iese în stradă. Igor Dodon a semnat decretul

Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul care permite militarilor Armatei Naționale să participe la …