Știrea zilei

Formarea coaliției de guvernare PSRM – PDM. Numele democraților care merg la negocieri

Reprezentanții Partidului Socialiștilor anunță că joi, 5 martie, urmează să aibă loc prima rundă de negocieri între socialiști și democrați cu privire la formarea coaliției de guvernare dintre PSRM și PDM. Grupul de lucru al PDM este format din patru deputați democrați, scrie ZdG.md.

Potrivit unei note informativă emisă de PSRM, după discuțiile dintre reprezentanții PSRM și PDM, la 14:00 socialiștii vor face declarații pentru presă.

Contactat de ZdG, deputatul democrat Dumitru Diacov, ne-a comunicat că la discuțiile cu PSRM vor participa patru deputați ai Partidului Democrat.

Astfel, potrivit lui Diacov, din grupul de lucru al democraților fac parte liderul PDM, Pavel Filip și deputații Dumitru Diacov, Alexandru Jizdan și Eugeniu Nichiforciuc.

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a anunțat miercuri, 4 că inițiază negocieri pentru crearea unei coaliții de guvernare cu PDM.

Miercuri, 4 martie, deputatul fracțiunii PPDA, blocul ACUM, a scris într-o postare pe pagina sa de Facebook că „liderul PDM Pavel Filip, împreună cu democratul Dumitru Diacov au bătut palma cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, pentru formarea unei coaliții de guvernare între PSRM și PDM, iar acceptul democraților de a se alinia împreună cu socialiștii nu ar fi gratuit.

Potrivit lui Năstase, în actualul Cabinet de miniștri condus de Ion Chicu urmează o reconfigurare, astfel ca, șefia a patru ministere, două Agenții și două întreprinderi de stat să fie preluată de către Partidul Democrat.

Tot ieri, contactat de către Ziarul de Gardă, deputatul democrat Dumitru Diacov ne-a confirmat că au loc discuții cu privire la participarea Partidului Democrat (PDM), alături de PSRM, la actul guvernării, dar și condițiile în care s-ar putea întâmpla asta.

Diacov susține că în cadrul discuțiilor PDM ar fi discutat despre eventuale domenii în care „democrații ar avea un cuvânt de spus”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Solicitarea lui Ștefan Gațcan în care el renunță la plângerile sale împotriva deputaților socialiști nu a ajuns la PG | VIDEO

Procesul penal în cazul lui Gațcan continuă. Procuratura Generală nu a primit, deocamdată, solicitarea deputatului …