22 ianuarie 2020, miercuri
Știrea zilei

Focul devastator din Siberia ia amploare | VIDEO

Focul devastator din Siberia ia amploare. Incendiile de vegetație s-au extins deja pe o suprafață uriașă. Potrivit agenției de presă Tass, au fost afectate circa 963.000 de hectare din regiunea Krasnoyarsk, Siberia. Autoritățile ruse îndeamnă la calm și anunță că incendiile nu pun în pericol zonele rezidențiale.

Într-un comunicat emis de Departamentul de Pompieri din regiune se menționează ca cele 118 incendii de vegetaţie, care ard pe o suprafaţă de 963.000 de hectare, sunt detectate în zone inaccesibile, ceea ce îngreunează operaţiunile desfăşurate de pompieri.

La operațiunea de stingere a incendiilor din zonă au fost antrenați peste 1.300 de pompieri, 100 de autospeciale, aeronave şi elicoptere. Există o versiune că o parte din incendiile de vegetaţie din Siberia ar fi fost declanşate intenţionat de persoane care încercau să mascheze tăierile ilegale de pădure.

Iar acest lucru ar fi contribuit la extensia incendiilor pe o suprafaţă de aproape 100.000 de hectare în ultima săptămână, iar fumul din Siberia a ajuns până în Alaska. Organizaţia „Greenpeace” cataloghează incendiile, drept o „catastrofă climatică”. La distrugerile imediate ale florei și faunei și efectele negative asupra sănătății oamenilor se adaugă nivelul uriaș, alarmant, de fum degajat, care accentuează efectul de seră, principalul vinovat pentru încălzirea globală.

Preşedintele rus Vladimir Putin, a făcut și el niște afirmații alarmante – confirmând faptul că schimbările climatice sunt deja evidente, iar temperatura în Rusia creşte de 2,5 ori mai rapid decât media globală.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Australia: Furtunile uriașe de praf au transformat ziua în noapte | VIDEO

Furtuni uriașe de praf au transformat ziua în noapte în Australia, arată The Guardian. În …