Știrea zilei

Focare noi de coronavirus în mai multe instituții din țară, 314 decese și 8800 de cazuri de infecție. Declarație: Unele spitale nu mai fac faţă | VIDEO

Încă patru persoane au pierdut lupta cu virusul COVID-19, astfel bilanțul deceselor a juns la 314 cazuri. Alți 265 de pacienți sunt internați în stare gravă, iar 19 sunt conectați la aparate de respirație asistată. Între timp, focare de coronavirus au fost depistate la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică și Primăria Comrat, care intră în carantină după ce mai mulți angajați s-au infectat. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, anunță că mai multe spitale din ţară nu mai pot face faţă numărului mare de bolnavi.

Printre victimele COVID-19 se numără patru bărbați originari din Ștefan Vodă, Orhei și Chișinău, cu vârste cuprinse între 45 și 73 de ani. Potrivit informațiilor oficiale, aceștia sufereau și de alte boli. Până acum, în Moldova au fost confirmate aproape 8800 de cazuri de infecție cu noul coronavirus. Totodată, bilanțul persoanelor tratate a ajuns la 5009.

Un angajat al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a fost diagnosticat cu noul virus, iar instituția a intrat în carantină și va activa de la distanță până în 17 iunie. Și angajații Primăriei Comrat s-au autoizolat după ce doi consilieri municipali au fost testați pozitiv. Potrivit gagauzinfo.md, și alți angajați ai primăriei și aleși municipali au febră și tuse.

Între timp, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a anunțat că mai multe spitale din ţară nu mai fac faţă situației, din cauza numărului mare de infectări.

NICOLAE FURTUNĂ director ANSP: „Noi astăzi avem cazuri de îmbolnăvire din mai multe pieţe. Din Cahul vreo trei persoane, din Bălţi vreo două persoane. Avem cazuri de îmbolnăvire a unui personal dintr-o stomatologie privată şi asta s-a întâmplat datorită faptului că nu s-au respectat regulile. Atunci când s-a luat decizia de relaxare a fost lung discutată cu argumente şi contraargumente. Ne-am gândit că oamenii au învăţat lecţia şi am greşit.”, a spus acesta.

Furtună a mai declarat că există temeri ca după Paștele Blajinilor cazurile de îmbolnăviri vor fi în creștere, astfel i-a îndemnat pe oameni să rămână acasă.

Și premierul Ion Chicu a anunțat că Piața Centrală din capitală ar putea fi închisă, deoarece nici angajații, vânzătorii și cumpărătorii nu respectă măsurile de siguranță.

Miercuri, primăria capitalei a anunțat că un vicepretor al sectorului Buiucani a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19. Ca urmare, instituția a fost plasată în carantină.

Și șapte magistraţi de la judecătoria din Strășeni anterior s-au infectat cu noul coronavirus. Și doi procurori ai Procuraturii Generale și șase procurori care activează în oficiul central al Procuraturii Anticorupție au contractat virusul periculos. fost diagnosticați cu virusul periculos.

Recent, șeful ANSP, Nicolae Furtună, a declarat că Moldova ar putea reveni la starea de urgență, din cauza agravării situației legate de pandemia COVID-19.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …