Știrea zilei

„Fluieră ca în tribunele stadionului”. Deputații PAS și PPDA, acuzați de comportament inadecvat la ședințele Parlamentului | VIDEO

„Fluieră ca în tribunele stadionului și bat cu pumnii în pereți.” Astfel deputatul socialist Grigore Novac descrie comportamentul deputaților din blocul „ACUM” din timpul ședințelor de Parlament. În urma acestei declarații, socialiștii și membrii fracțiunilor PPDA și PAS s-au acuzat reciproc de faptul că ar avea nevoie de consultanța unui psihiatru.

Acuzațiile dintre PSRM și reprezentanții blocului „ACUM” au fost făcute după ce deputații PAS și PPDA au părăsit plenul Parlamentului, fiind nemulțumiți că proiectele de lege nu sunt supuse votului imediat după examinare.

PETRU BURDUJA, deputat PSRM: Posibil că tot comportamentul pe care-l prezintă cei din extrema dreaptă e legat, admitem, de aerul cald de primăvară.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: Vreau să le sugerez că dacă sunt așa de interesați de circ, avem circul din Chișinău, unde pot să-și depună CV, acolo tot au nevoie de angajați.

Acuzațiile au continuat și în cealaltă tabără.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: Eu nu mă pricep în circ, dacă Grișa Novac cunoaște bine procedura, dacă el des merge acolo, probabil, că a luat și niște lecții – înseamnă că vorbește în cunoștință de cauză.

Grigore Novac a continuat în aceeași cheie afirmând că deputații din PAS și PPDA ar avea nevoie de un psihiatru.

GRIGORE NOVAC, deputat PSRM: Când în sala de ședințe a Parlamentului se fluieră ca pe tribunele stadionului, cand se bat cu capul de masă și cu pumnii în mobilă, asta iese din limita bunului simț. Ce se întâmpla ieri, credeam că undeva se cerea intervenția unui psihiatru.

Cu același sfat au venit și exponenții blocului „ACUM’.

ALEXANDRU SLUSARI, deputat PPDA: Dacă o parte din socialiști au avut nevoie de acest specialist, ei cred că și ceilalți au nevoie.

LILIAN CARP, deputat PAS: Domnul Novac ar fi bine să treacă un control la medic cu regularitate și vă asigur că au ce găsi acolo.

Anterior și deputații socialiști au fost implicați în mai multe incidente în plen. Vlad Bătrâncea a rupt hartă României Mari fiind revoltat de un ordin emis de Ministerul Educației. Iar Vasile Bolea a rupt acordul semnat dintre PSRM și ACUM. De nenumărate ori socialiști au blocat și au părăsit sala de plen, în semn de protest.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Scrisoare către procurorul general: Andronachi și nașul lui Dodon falimentează Metalferos

O scrisoare anonimă, care ar fi semnată de acționari minoritari ai companiei Metalferos, a fost …