Știrea zilei

Flashmob la CSM: ”Dodon este promotorul judecătorilor corupți” | VIDEO

Concursul pentru funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție a eșuat. Niciunul dintre cei doi magistrați, Liliana Catan și Anatolie Țurcan, nu a întrunit numărul necesar de voturi. Astfel, membrii Consiliului Suprem al Magistraturii au anunțat un concurs repetat. Liliana Catan, considerată, potrivit presei, favorita cursei, a anunțat că nu va mai candida.

Precizăm că ședința CSM s-a desfășurat pe fundalul unor proteste. Membrii Partidului Acțiune și Solidaritate și-au exprimat indignarea față de candidații la funcțiile de conducere a judecătoriilor. Ei au venit cu pancarde pe care scria: ”Dodon este promotorul judecătorilor corupți”. Și deputații Platformei DA Alexandru Slusari și Dinu Plângău au intrat în sala de ședință. Ei au transmis o pungă asemănătoare cu cea pe care președintele Igor Dodon ar fi primit-o în secvențele video apărute în public și au menționat că înainte de a lua o decizie membrii CSM să țină minte ce fac.

Solicitat de noi, purtătorul de cuvânt al șefului statului, Carmena Sterpu, ne-a transmis un mesaj în care se spune că Președinția a luat act de lansarea Maiei Sandu în campania preelectorală și regretă că fiind la guvernare, iderului PAS n-a valorificat mesajele cu care impresionează astăzi publicul.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică profundă, Dodon și familia sa își etalează pe rețelele de socializare ceasurile și hainele, care costă de câteva ori mai mult decât salariul unui muncitor de rând | VIDEO

Lux pe timp de pandemie. În timp ce țara este afectată de o criză economică …