23 februarie 2020, duminică
Știrea zilei

Fiul unui politician ucrainean a fost împușcat mortal la Kiev. Ținta asasinatului era tatăl său | VIDEO

Mașina deputatului ucrainean Veaceslav Sobolev, care face parte din consiliul regional al Kievului, a fost ținta unui atac cu focuri de armă. În urma atentatului, a murit copilul de 3 ani al demnitarului, care a fost împușcat în regiunea capului. Tragedia s-a produs ieri după-amiază, chiar în centrul capitalei ucrainene.

Potrivit presei din țara vecină, indivizi neidentificați au deschis focul asupra automobilului de model Range Rover, iar gloanţele l-au rănit pe băiatul în vârstă de trei ani, care se afla în maşină.

Copilul a murit în drum spre spital din cauza rănilor primite. Veaceslav Sobolev le-a declarat polițiștilor că se întorcea, împreună cu soția, o prietenă de-a acesteia și copilul de la un restaurant, care îi aparține. Asasinul a deschis focul, în timp ce autoturismul a staționat la semafor. Atacatorii au reuşit să fugă. Poliţiştii au iniţiat o cauză penală pe faptul unui omor intenţionat. Oamenii legii au o singură versiune – atentatul asupra vieţii deputatului.

Veaceslav Sobolev este originar din regiunea Doneţk, candidat în științe economice şi antreprenor. În 2002, a devenit deputat al consiliului municipal din Donețk, din aprilie 2005 a fost viceprimar al oraşului Donețk. În perioada 2010-2011 a deținut o funcție de conducere în cadrul companiei energetice Naftogaz.

În 2015, Sobolev a fost ales ca deputat al Consiliului regional Kiev din partea Blocului fortului președinte ucrainean Petro Poroşenko. În plus, este fondatorul rețelei de supermarketuri „Objora”.

 

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai mulți pasageri au părăsit nava Diamond Princess fără a fi testaţi pentru coronavirus

Un număr de 23 de pasageri de pe vasul Diamond Princess au fost debarcați fără a fi …