Știrea zilei

„Felicitări!”: OMS salută „veştile bune” privind efectele dexametazonei la pacienţii critici cu COVID-19

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a salutat „veștile bune”, după ce rezultatele inițiale ale testelor clinice au demonstrat că un steroid ieftin și folosit la scară largă, Dexametazona, poate ajuta la salvarea vieții pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă, scrie radioiasi.ro.

„Acesta este primul tratament despre care s-a demonstrat că reduce mortalitatea la pacienții cu COVID-19 care au necesită oxigen sau suport ventilator”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-un comunicat transmis marți seara.

„Acestea sunt vești bune și felicit guvernul Marii Britanii, Universitatea Oxford și numeroasele spitale și pacienți din Marea Britanie care au contribuit la această descoperire științifică salvatoare”.

Cercetătorii au transmis OMS observațiile inițiale în legătură cu rezultatele studiului „și așteptăm cu interes analiza completă a datelor, în următoarele zile”, a precizat dr. Tedros.

„OMS va coordona o metaanaliză pentru a consolida înțelegerea acestei intervenții. Ghidurile clinice ale OMS vor fi actualizate pentru a reflecta modul și momentul în care acest medicament ar trebui administrat, în cazul COVID-19”, a adăugat agenția.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

OMS prevede 10 milioane de cazuri COVID-19 săptămâna viitoare, epidemia nu a atins încă vârful în regiunea Americilor, nou anti-record în Ucraina | VIDEO

Pragul de zece milioane de cazuri de COVID-19 în lume ar urma să fie atins …