Știrea zilei

Feerie la Orhei. Mii de orheieni și oaspeți, prezenți la inaugurarea principalul pom al raionului | VIDEO

Feerie la Orhei. Municipiul a îmbrăcat straie de sărbătoare în acest weekend. În prezența a mii de orheieni și oaspeți veniți din diferite colțuri ale țării au fost aprinse luminițele pe Principalul Pom de Crăciun din raion. Și în acest an Orheiul a devenit un oraș de basm. Totodată, centrul orașului s-a transformat într-o adevărată poveste cu figurine uriașe, decorațiuni exclusiviste și mii de kilometri de ghirlande multicolore.

Participanții la festivitatea de inaugurare a bradului au fost felicitați de către oficiali locali și deputați din parlament. Misiunea de a aprinde luminițele de pe Pomul de Crăciun i-a revenit lui Ilan Șor, primar de onoare al municipiului Orhei și lider al Partidului Politic „ȘOR”. Seara s-a lăsat cu numeroase surprize – Moș Crăciun, însoțit de eroi de poveste au ajuns la sărbătoare cu o limuzină albă superbă, au prezentat publicului un spectacol, iar mai apoi toți copii au primit fructe exotice în dar. Evenimentul a culminat și cu un concert susținut de interpreta Lia Taburcean și Bandul „Lemonique”.

A fost mare distracție și voie bună în acest weekend în Piața Vasile Lupu din centrul orașului Orhei. De la mic la mare oamenii au venit să participe alături de autorități la inaugurarea festivă a principalului Pom de Crăciun din raion. Bradul a fost înfrumusețat cu decorațiuni și instalații confecționate speciale pentru el. Participanții la festivitatea de inaugurare a bradului au fost salutați și felicitați de către oficiali locali, deputați din Parlament, iar misiunea onorantă de a aprinde luminițele de pe Pomul de Crăciun i-a revenit lui Ilan Șor, primar de onoare al mun. Orhei și lider al Partidului Politic „ȘOR”.

ILAN ȘOR, președintele partidului ”ȘOR”, deputat: „Dragi prieteni. Chiar dacă azi nu sunt alături de voi, dar ca în restul zilelor din an, sunt mereu, moral alături de voi. Mereu am făcut și voi face așa ca voi să trăiți mai bine și mai bine de la o zi la alta. Sincer, vă iubesc destul de mult. Voi sunteți familia mea mare și scumpă.

PAVEL VEREJANU, primarul municipiului Orhei: „Vreau să vă doresc din partea primăriei și din partea mea personală mult succes și liniște în familiile dumneavoastră. La sfârșit de an să faceți un remediu alo anului trecut, iar toate cele rele să se spele și să intrăm într-un an nou curați și plini de forță ca să dezvoltăm în continuare orașul Orhei, raionul Orhei și toată țara întreagă.”

DINU ȚURCANU, președintele raionului Orhei: „Să dea Dumnezeu ca în fiecare casă această magie a sărbătorilor să existe, să fim mai liniștiți, să fim mai visători, să devenim mai romantici și să dăruim dragoste.”

REGHINA APOSTOLOVA, deputat Partidul ”Șor”: „Fie ca în familia fiecărui dintre dumneavoastră să ajungă lumina acestor focuri. Fie ca fiecare copil să se bucure de venirea noului an și fie ca întreaga țară cu speranță în noul an, să atingă noi împliniri, noi victorii și îmbunătățirea vieții.”

VADIM FOTESCU, deputat Partidul ”Șor”: „Îmi doresc ca toți locuitorii Republicii Moldova să petreacă aceste sărbători pe o notă pozitivă, indiferent de problemele care sunt în țară și ca anul nou să vină cu noi succese. Orheienilor le doresc nu doar prosperarea/înflorirea pe care a adus-o aici președintele partidului, Ilan Șor, dar o dezvoltare continuă și fie ca, într-adevăr acest oraș să devină unul din cele mai bune orașe din Europa.”

IGOR HIMICI, deputat Partidul Politic ”Șor”: „Iată asta înseamnă poveste, asta înseamnă dispoziție de an nou. Foarte plăcut. Mereu în această perioadă, în mod special, în Orhei vine foarte multă lume din toată regiunile țării. Inaugurarea pomului de Crăciun e abia începutul. Urmează sărbătorile dinaintea Revelionului, după care Revelionul, noaptea dintre ani. Mereu aici este confortabil și cald.”

Seara s-a lăsat cu numeroase surprize – Moș Crăciun, însoțit de mai mulți eroi de poveste au ajuns la sărbătoarea din Orhei cu o limuzină albă superbă.

Moș Crăciun, Alba ca Zăpada și ceilalți eroi din povești, au prezentat publicului din Orhei un spectacol, iar mai apoi toți copii au primit citrice în dar de la animatori. Totodată, micuții au făcut poze cu personajele din poveste.

„-Îți place de Alba ca Zăpada? – Da. – Da de ce? – Pentru că este frumoasă.”

„-M-am pozat cu un personaj. – Cine este personajul? – Alba ca Zăpada. – Îți place de Alba ca Zăpada? – Da. – Cum arată ea? – Frumos.”

Cei prezenți la fastuoasa sărbătoare ne-au spus că și în acest an, au rămas uimiți de decorul și evenimentele organizate în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Mulțumim frumos conducerii. Foarte mult mi-a plătit ceea ce face și as ta o face an de an. În ultimii ani este frumos ca niciodată. Eu și toată familia mea suntem mândri că suntem din orașul Orhei.”

„Este foarte frumos în acest an brăduțul nostru, este foarte super.”

„Atmosfera este foarte bună ca în fiecare an de sărbători.”

„Este foarte bine, o atmosferă de sărbătoare foarte frumoasă. Le mulțumim foarte mult că au grijă de orașul nostru, de oamenii din acest oraș. Le dorim baftă în continuare și numai bine.”

Pomul de Crăciun din Orhei, unul artificial, se numără printre cei mai înalți din Republica Moldova și această performanță este menținută din 2015, când la putere în Orhei a venit echipa lui Ilan Șor.

În 2017, Pomul de Crăciun din Orhei a fost inclus într-un top ale celor mai frumoși brazi din cele mai importante orașe europene. Astfel, Orheiul a devenit Capitala Sărbătorilor de iarnă a țării pentru al cincilea an consecutiv.

În perioada sărbătorilor de iarnă, oraşul Orhei este vizitat de zeci de mii de oameni din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

284 cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în Republica Moldova, si alte 5 decese au fost înregistrate

Alte 284 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, …