Știrea zilei

Familia românului infectat cu coronavirus a fost pusă în carantină, sub pază | VIDEO

A fost confirmat primul caz de infectare cu coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat de 25 de ani, din Gorj, care nu prezintă simptome, însă a fost testat pozitiv. Pacientul a fost transferat la București și se află în grija medicilor, unde va primi tratament de specialitate și va fi ținut sub observație. Între timp, China a anunţat 29 de noi decese cauzate de noul coronavirus. Acesta este cel mai scăzut nivel din ultima lună.

Așadar, primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus pe teritoriul României, a fost anunțat joi noaptea. Bărbatul din Gorj a fost transportat la București, în condiții de izolare maximă și a fost internat la Institutul Matei Balș. Între timp, în Gorj sunt luate măsuri extreme de protecție. Familia bărbatului, formată din şapte persoane, a fost pusă în carantină, sub pază, pentru următoarele două săptămâni. În total, pacientul a contactat cu cel puțin 20 de persoane, printre care și vecini, anunță autoritățile.

Respectiv, toți acești oameni vor fi izolați la domiciliu, iar primăria le va asigura apă și hrană. Între timp, oficialii au închis toate școlile și grădinițele și urmează să efectueze dezinfecții la instituțiile de învățământ. Tânărul infectat, a contractat coronavirusul de la un italian de 71 de ani, diagnosticat la Rimini cu noul virus. Românul lucra la un atelier de prelucrare a lemnului, care îi aparținea italianului.

Între timp, China înregistrează cel mai scăzut număr de decese din ultima lună, fiind anunţate 29 de decese noi cauzate de coronavirus. Potrivit Comisiei Naţionale pentru Sănătate, numărul total de decese în China a depășit cifra de 2.700 de persoane.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 în lume: Țările europene continuă relaxarea restricțiilor, numărul oficial al deceselor în Rusia – pus sub semnul întrebării, EC salută relansarea economiei europene | VIDEO

Țările europene continuă relaxarea restricțiilor impuse pe perioada pandemiei de coronavirus, iar Comisia Europeană a …