Știrea zilei

Factura fiscală în format electronic va fi obligatorie din 1 iulie 2020

Factura fiscală în format electronic, emisă de către agenții economici în cadrul operațiunilor de achiziții publice, va fi obligatorie din 1 iulie 2020. Un proiect de lege în acest sens a fost aprobat vineri, 12 iulie, în prima lectură, de către deputați, comunică moldpres.

Potrivit proiectului, motivele amânării cu un an a implementării modificărilor legislative sunt de natură tehnică și financiară din partea agenților economici.

În cadrul şedinţei plenare, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, a menționat că urmează a fi achiziționate sisteme interne de facturare, care ar delimita beneficiarii cu livrări impozabile în cadrul achizițiilor publice.

Acesta a adăugat că nemodificarea termenului ar putea contribui la încetinirea procesului de livrare a producției ușor alterabile în grădinițe, școli și spitale, deoarece ar dura eliberarea facturilor fiscale din sistemele contabile. De asemenea, implementarea facturii electronice în domeniul respectiv necesită aplicarea semnăturii electronice, capacități sporite de stocare, procesare rapidă a datelor, fapt ce implică dezvoltări adiționale de sistem și resurse umane calificate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Marina Tauber: Sunt sigură că comuna Ișcalău, în cel mai scurt timp, va deveni la fel de frumoasă și dezvoltată ca Jora de Mijloc

După trei decenii de beznă, locuitorii satului Doltu, din raionul Fălești, vor avea, în sfârșit, …