Știrea zilei

Facțiunea Partidului Politic ”ȘOR” a refuzat funcția de președinte al comisiei permanente de mediu și dezvoltare regională | VIDEO

Facțiunea Partidului Politic ”ȘOR” a refuzat funcția de președinte al comisiei permanente de mediu și dezvoltare regională, pe motiv că a fost privată de dreptul de a deține președinția Comisiei pentru drepturile omului şi relaţii interetnice. Astăzi, la ședința Parlamentului, în cadrul dezbaterilor pe marginea proiectului referitor la componența comisiilor permanente, reprezentantul facțiunii Partidului Politic ”ȘOR”, deputatul Petru Jardan a declarat că la formarea structurii noii componențe a parlamentului, fracțiunii Partidului ”ȘOR” i-a revenit președinția anume a comisiei pentru drepturile omului. Dar, întrucât fracțiunea a fost lipsită de acest drept, fracțiunea refuză să accepte propuneri ce țin de președinția altor comisii.

PETRU JARDAN, deputat Partidul Politic ”Șor”: În cadrul fracțiunii Partidului Șor s-a decis ținând cont de repartizarea făcută de Parlament, de actuala componență a Parlamentului prin care s-a acordat Partidului ”Șor” funcția de președinte în Comisia pentru Drepturile Omului. Reieșind din aceasta am și făcut o delegare, dar vădcă în acest proiect de hotărâre nu se regăsește necătând că astăzi la ședință am insistat asupra la acest fapt și în cazul în care nu se respectă această decizie de partajare a Partidului ”Șor” a funcției de președinte în Comisia pentru Drepturile Omului pentru a nu crea impedimente în activitatea altor comisii dorim să menționăm că refuzăm la oricare funcție de președinte din alte comisii.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

LIVE | Declarații de presă ale deputatului PP „ȘOR”, Denis Ulanov, cu tema „Incompetență sau rea intenție? Procedura de angajare a răspunderii, în contradicție flagrantă cu hotărârea Curții Constituționale”