Știrea zilei

Facebook și Google ar putea fi impozitate în Republica Moldova | VIDEO

Companiile internaționale, care prestează serviciile electronice pentru moldoveni, ca Facebook, Google, diferite aplicații electronice, vor fi obligate să se înregistreze în Republica Moldova și să achite suma TVA aferentă serviciilor. Un proiect de lege în acest sens, elaborat de Ministerul Finanțelor, va fi propus spre aprobare.

Potrivit proiectului legii fiscale și vamale pentru anul 2020, companiile care prestează servicii electronice persoanelor fizice din Republica Moldova urmează să se înregistreze la Serviciul Fiscal de Stat, cu achitarea și declararea trimestrială a TVA pe livrările de servicii. Altfel spus, companiile vizate vor fi nevoite să mărească prețul serviciilor pentru a putea achita acel TVA statului nostru. Astfel, moldovenii vor fi nevoiți să achite cu 20% mai mult pentru serviciile Facebook sau Google.

Ministerul Finanțelor susține că astfel încearcă să asigure concurența loială dintre prestatorii de servicii electronice naționali și internaționali. În plus, potrivit estimărilor, în urma acestei măsuri în buget ar ajunge aproximativ 100 de milioane de lei. Dacă va fi aprobat de Guvern, proiectul urmează să fie susținut și în plenul Parlamentului pentru a intra în vigoare.

Menționăm că, un lucru asemănător se întâmplă și în Australia, țările Uniunii Europeane, India, Japonia, Rusia, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite și Statele Unite, unde companiile internaționale sunt impozitate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Măsura izolării pentru 14 zile, suspendată temporar pentru toate persoanele care intră în România

Ambasada României în Republica Moldova informează că măsura izolării la domiciliu/ carantinării instituționalizate se suspendă …