Știrea zilei

Fabrica de bună dispoziție „OrheiLand” a pregătit noi surprize pentru vizitatori | VIDEO

Cel mai mare parc de distracții din țară, OrheiLand, nu contenește să-și uimească vizitatorii. Pe lângă carusele, tobogane, cel mai mare și frumos Târg de Crăciun, aici funcționează și un TIR. Doritorii să-și verifice calitățile de țintaș sunt mulți, mai ales băieții, dar nici fetele nu stau de-o parte. Tradițional, toate atracțiile OrheiLandului sunt gratuite.

Ați ajuns la OrheiLand – ați nimerit direct în țintă, și nu la figurat, ci la propriu! Asta pentru că în orășelul distracțiilor gratuite a mai apărut o atracție –TIR-ul. Curioșii imediat și-au arătat intenția de a-și testa capacitățile, dar înainte să pună mâna pe arma pneumatică a trebuit să fie instruiți.

Nici reporterul nostru nu a rezistat tentației de a trage în țintă. Zilnic, TIR-ul este vizitat de circa 500 de persoane, iar în zilele de weekend numărul crește de cel puțin două ori, spune instructorul. Ca și până acum la OrheiLand își ține ușile deschise casa lui Moș Crăciun, unde copiii pot primi cadouri dulci, recitând poezii sau interpretând colinde.

Din povestea de iarnă – în lumea desenelor animate. Cei mici și maturii se pot scufunda în căldura unei camere cu fotolii confortabile și ecran mare, unde pe parcursul zilei rulează desene animate actuale, populare sau vechi. Iar amatorii de adrenalină se pot avânta în singurul, nu doar în Moldova, ci și în întreaga regiune, rollercoaster. De asemenea pot alege cel mai mare patinoar din toată țara. La dispoziția doritorilor sunt oferite gratuit patine și 800 de metri pătrați de gheață de calitate.

IGOR DRUȚĂ, administrator parcul OrheiLand: ”Activează la momentul de față un șir mare de atracțioane, sunt gratuite, inclusiv circul. Ne străduim ca toți vizitatorii să primească pe deplin plăcere. Este ceea ce noi putem oferi oamenilor și vizitatorilor.”

Pentru a savura tot ce oferă parcul cultural-familial OrheiLand vin oameni din toate colțurile Republicii Moldova.

”Totul este super! Noi suntem de la Bălți. Ne place totul, e super, e minunat!”

”Perfect, frumos, interesant, este vesel pentru toți, și pentru cei mici și pentru cei mari. Din Chișinău am venit cu copiii. Ei au fugit la rollercoaster, iar noi ne plimbăm cu nepoțica.”

 ”Aici sunt atracții și pentru mari și pentru mici, vreau să spun că ai unde să te relaxezi. Pentru oamenii maturi – după lucru vii și te relaxezi aici.”

”Foarte interesant, foarte bine, totul ne place. Anul acesta este și ceva nou, pentru copii este foarte interesant.”

”Suntem bucuroși că în măcar un oraș din Moldova poți veni să te odihnești în stil european.”

Tobogane de iarnă de diferite lungimi, tot feluri de carusele și chiar karting. Una dintre surprizele acestui sezon de la OrheiLand este circul italian Bonaccini. Zilnic aici au loc spectacole cu 20 de artiști din Spania, Italia și România. Intrarea este desigur liberă.

Circul este împrejmuit de cel mai mare și mai frumos Târg de Crăciun, unde pot fi găsite produse de sărbători și de iarnă. Aici sunt jucării, lucruri handmade, magneți cu imaginea feerică a OrheiLandului și multe altele. De la începutul sezonului de iarnă, care a luat start pe 21 decembrie, cel mai mare parc de distracții din țară a fost vizitat de aproximativ 100 de mii de persoane, care au putut savura atracțiile absolut gratuit. OrheiLand a devenit pentru Moldova o adevărată ”fabrică de bună dispoziție.”

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-08-05