Știrea zilei

Expoziție de mărțișoare, în holul Parlamentului. Deputații nu se grăbesc să-și ofere reciproc aceste simboluri ale primăverii | VIDEO

În ajun de 1 martie, deputaţii nu s-au grăbit să-şi bucure colegii cu un mărţişor. Asta chiar dacă o expoziție cu vânzare a mărțișoarelor, executate de meșteri populari din diferite regiuni ale țării, a fost organizată, astăzi, în holul Parlamentului. Aleşii poporului spun că au cumpărat aceste simboluri ale primăverii, în mare parte, doar pentru membrii familiei.

Unii deputaţi din partidul democrat se pare că ţin supărare pe foştii lor colegi care au părăsit formaţiunea şi au format grupul parlamentar Pro-Moldova.

MONICA BABUC, deputat PDM: – Domnului Candu i-aţi dărui un mărţişor? – Nu cred că domnului Candu în mod special. – Nici domnului Sîrbu? – Cu siguranţă.

RUXANDA GLAVAN, deputat PDM: Le pot transmite un gând bun şi să aibă o primăvară frumoasă.

Şi deputații din grupul parlamentar „PRO MOLDOVA” nu au cumpărat mărţişoare pentru foştii lor colegi de partid.

ELEONORA GRAUR, deputat grupul parlamentar „PRO MOLDOVA” – Aţi cumpărat un mărţişor şi pentru domnul Filip? – De ce consideraţi că ar trebui să-i cumpăr domnului Filip un mărţişor? Eu cred că fiecare are dreptul să facă cadouri la oamenii pe care îi respectă foarte mult şi la oameni de la care primeşte plăcerea să le facă cadouri.

Am încercat să aflăm dacă şi ceilalţi parlamentari îşi vor felicita colegii cu sosirea primăverii.

LIVIU VOVC, deputat PPDA: În fiecare an cumpăr mărţişoare pentru membrii familiei, pentru soţie, pentru copii. – Aţi cumpărat şi pentru colegi? – Desigur. – Pentru socialişti, democraţi? – Ei îşi pot cumpăra de unii singuri.

MIHAI POPŞOI, deputat PAS: – Aţi oferi un mărţişor colegilor socialişti sau democraţi? – M-aş mai gândi. – De ce? – Ei sunt foarte mulţi…

La expoziția de mărţişoare l-am întânit și pe deputatul socialist Vasile Bolea, alături de deputatul PPDA Arina Spătaru.

VASILE BOLEA, deputat PSRM – Domnul Bolea, i-aţi dărui colegei dumneavoastră un mărţişor?  – Acuş o să-i dăruiesc. Vreţi să fiţi martor? – Da. – Ceva mai puţin.

În debutul ședinței, deputatul PDM Monica Babuc i-a oferit un mărțișor imens președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Peste 10.700 de cupluri au divorțat. Cele mai predispuse au fost căsniciile cu perioada de până la cinci ani

Peste 10.700 de cupluri au divorțat în 2019. Cel puțin asta arată datele Biroul Național …