Știrea zilei

Exportul de măști, mănuși medicale și dezinfectanți a fost interzis de Guvern

Producătorii moldoveni de măști și mănuși medicale, precum și de produse biocide (dezinfectanți medicali) nu își vor putea exporta, temporar, mărfurile. O asemenea hotărâre a fost aprobată, miercuri, de Guvern, scrie agora.md.

„Proiectul este elaborat în legătură cu continuarea răspândirii infecției coronavirus la nivel internațional, și în special, în legătură cu confirmarea pe teritoriul Republicii Moldova a cazurilor de infectare cu acest virus. Astfel, în vederea ocrotirii vieții și sănătății oamenilor, evitării răspândirii acestei infecții pe teritoriul Republicii Moldova și asigurării cererii oamenilor cu măști medicale, se impune necesitatea aprobării acestui proiect”, a declarat vicepremierul și ministrul Finanțelor, Serghei Pușcuța.

„Nu suntem adepții unor asemenea măsuri, dar e o situație excepțională. Avem producători de aceste mărfuri pe teritoriul Republicii Moldova, e important să satisfacem cerințele instituțiilor și ale cetățenilor. Temporar, introducem interdicția la exportul acestor trei categorii de produse”, a spus prim-ministrul Ion Chicu.

Menționăm că Guvernul a aprobat modificări la Codul Contravențional pentru încălcarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice, dar și pentru completarea eronată a fișelor epidemiologice. Astfel, sunt prevăzute amenzi de la 22.500 până la 75.000 de lei. Proiectul respectiv trebuie să fie votat și de Parlament.

Amintim că trei cazuri de coronavirus au fost confirmate oficial pe teritoriul Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cadavrul unui bărbat, depistat într-un ascensor dintr-un bloc de pe bulevardul Moscovei

Cadavrul unui bărbat în vârstă de 48 de ani a fost depistat într-un ascensor dintr-un …