Știrea zilei

Explozie la Ialoveni: Doi minori, răniți grav de un obuz din al doilea Război Mondial

Doi minori din satul Bălțați, raionul Ialoveni, au fost transportați aseară în stare gravă la Centrul Mamei și al Copilului, după ce un obuz vechi, pe care au încercat să-l dezasambleze, a explodat în preajma lor, scrie unimedia.info.

Potrivit unui comunicat de presă al IP Ialoveni, o femeie a apelat ieri, 21 aprilie 2020, la ora 17:55, serviciul unic de urgență 112 și a comunicat că doi copii au avut de suferit în urma unei explozii.

La fața locului, poliția și serviciul tehnico-explozibil specializat din cadrul MAI au stabilit că doi minori de 13 și respectiv 14 ani, ambii locuitori ai satului Bălțați raionul Ialoveni, au încercat să dezasambleze un obiect explozibil în timp ce se aflau în adiacentul gării de tren din marginea localității. Obiectul a explodat, iar minorii au suferit diverse traumatisme fiind transportați în stare gravă la IMSP Centrul Mamei și Copilului din municipiul Chișinău.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, serviciul tehnico-explozibil specializat, preliminar, a stabilit că obuzul care a explodat a fost descoperit în pădurea din apropiere, este de calibrul 47 mm, produs în Germania, posibil să se fi aflat acolo din timpul celui de-al doilea Războiul Mondial.

Pe cazul dat a fost inițiat procesul penal în cadrul căruia urmează a fi efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Condițiile actuale de călătorie pentru moldoveni în Europa și alte țări ale lumii

Moldovenii care își doresc să călătorească pe timpul verii, fie în scop turistic sau pentru …