15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

Explozie într-o uzină chimică din Rusia: Autorităţile au deschis anchetă penală

Cel puţin trei persoane au murit în urma unei explozii care s-a produs la o uzină chimică din regiunea Perm din centrul Rusiei, a informat luni agenţia de ştiri Interfax, care citează Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, relatează Reuters.

Explozie într-o uzină chimică din Rusia/ Autorităţile au deschis anchetă penală, scrie mediafax.

Explozia a avut loc în timpul lucrărilor de întreţinere, potrivit agenţiilor ruseşti de ştiri.

Trei muncitori au fost ucişi şi unul spitalizat cu leziuni la uzina Azot deţinută de producătorul de îngrăşăminte Uralchem, a anunţat site-ul 59.ru din regiunea Perm.

Site-ul citează administraţia regională pentru siguranţă care a anunţat că explozia s-a produs în timpul unor „lucrări de sudare”.

Biroul regional al Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, care a confirmat decesele şi rănile, a numit incidentul un „accident industrial”. Acesta a transmis că experţii săi monitorizează calitatea aerului la uzină şi a adăugat că nu există nici o ameninţare pentru populaţie, scrie site-ul themoscowtime.

Autorităţile au deschis o anchetă penală privind decesele multiple provocate de încălcări ale normelor de siguranţă la o instalaţie care produce explozivi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Acțiunile de protest ale opoziției, care au cuprins mai multe orașe din Belarus, continuă. Interviu exclusiv despre ceea ce se întâmplă în țară | VIDEO

Acțiunile de protest ale opoziției, care au cuprins mai multe orașe din Belarus, se desfășoară …