Știrea zilei

Explozie de coronavirus în Italia: Prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină | VIDEO

Italia confirmă al patrulea deces provocat de temutul coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 84 de ani din Bergamo, regiunea Lombardia. Astfel, în doar două zile, Italia a devenit a treia cea mai afectată țară din lume. România ia măsuri severe de prevenție și control, atât la granița de vest, cât și în aeroporturi, din cauza numărului mare de cetățeni români aflați în peninsulă, dar și a fluxului de călători între cele două țări. Totodată, o universitate din Arad, unde învață mai mulți studenți italieni, și-a suspendat activitatea.

Panică în Italia, unde numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a crescut brusc. Autoritățile anunță al patrulea deces provocat de virusul ucigaș, după ce alți trei oameni, aflați la o vârstă înaintată, au fost răpuși anterior. Potrivit ultimelor statistici, în total, au fost înregistrate peste 150 de cazuri de îmbolnăviri, aproape jumătate dintre acestea fiind depistate în ultimele 24 de ore. Doi pacienți s-au făcut bine, în timp ce 18 sunt în stare gravă sau critică.

Cinci provincii din Italia au raportat, până acum, cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus. Este vorba despre LOMBARDIA, VENETO, EMILIA ROMAGNA, LAZIO și PIEMONT. Cea mai gravă situație este în nordul peninsulei, în provinciile Lombardia și Veneto, unde locuiesc concetățeni de-ai noștri, dar și sute de mii de români. Din cauza coronavirusului, în această noapte, la ora 24 a fost închis Carnavalul de la Veneția.

Italia este prima țară din Europa care pune orașe întregi sub carantină. S-au închis școli, spitale, tribunale, restaurante și magazine. Orașele sunt de-a dreptul pustii, rafturile magazinelor sunt goale, iar în farmacii nu se mai găsesc măști sau substanțe dezinfectante. În aceste condiții, republica italiană a devenit țara cea mai afectată de coronavirus din Uniunea Europeană și al treilea focar COVID-19 din lume.

Întrucât în Italia se află cea mai mare diasporă românească, Bucureștiul ia măsuri drastice de prevenire a infectării cu temutul virus. Pasagerii care sosesc pe aeroportul Otopeni din Italia, mai exact din zonele Milano, Bergamo, Treviso și Torino, intra în România prin zona de charter și sunt supuși controlului. Aceștia sunt plasați în carantină 14 zile, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă, anunță Ministerul român al Sănătății.

Din cauza numărului mare de studenţi italieni, Universitatea de Vest din Arad îşi suspendă preventiv cursurile. Această măsură a fost luată pentru limitarea oricărui risc exterior de infectare cu coronavirus. Până acum, autoritățile italiene nu au anunțat că printre cei afectați s-ar regăsi și români.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de numărul de cazuri care nu au o legătură clară între ele, după ce unii dintre cei infectaţi nu au călătorit în China şi nu au intrat în contact cu unele dintre cazurile confirmate. În Coreea de Sud, după ce numărul de persoane infectate a crescut din nou, ajungând la peste 760, şi s-au înregistrat încă două decese, s-a declarat “alertă roşie”. Au murit în total șapte oameni din cauza Covid-19.

Iranul a înregistrat încă trei decese, iar numărul total de oameni care au murit din cauza coronavirusului a ajuns la opt. Totodată, sunt infectate 43 de persoane.

În Hong Kong, s-au confirmat până acum 74 de cazuri de infectare şi 2 decese. În China, de unde a pornit epidemia, numărul total al persoanelor infectate este de peste 77.000 şi al deceselor este de aproape 2.600. Autorităţile chineze au creat, în ultimele două săptămâni, o anumită confuzie în ceea ce priveşte bilanţul contaminărilor şi deceselor din China, modificând de mai multe ori metodele de numărare a acestora.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

America Latină, a doua cea mai afectată regiune de coronavirus din lume

Mai mult de 200.000 de oameni au murit din cauza coronavirusului în America Latină și …