Știrea zilei

Explozie de coronavirus în Italia: Devine a doua țară din lume cea mai afectată de noul virus | VIDEO

Din cauza coronavirusului, de astăzi și până la sfârșitul lunii, Ambasada Moldovei în China sistează activitatea de primire a cetățenilor, iar celelalte servicii vor fi prestate la distanță. Aceași măsură o va urma începând de mâine și până în 24 martie și Ambasada Moldovei în Franța. Anterior și misiunile diplomatice ale țării nostre din Italia au fost închise temporar. Totodată, pentru a preveni răspândirea virusului, România ia măsuri fără precedent. Toate zborurile din și către Italia au fost suspendate de către București.

În România, un autocar cu cetățeni moldoveni, care venea din zona Lombardia, Italia, a fost oprit la vamă, după ce s-a constat că o persoană avea febră. Bărbatul a fost internat, iar ceilalți pasageri au fost plasați în carantină în județul Bihor. Autoritățile de la București mai anunță că vor fi interzise toate evenimentele cu peste o mie de participanti, iar orice unitate de învăţământ care va confirma prezenţa unui caz de coronavirus va fi închisă.

Coreea de Sud, ţara cea mai afectată din lume de COVID-19, după China şi Italia, a anunţat luni cel mai scăzut număr zilnic de noi contaminări, din ultimele două săptămâni, notează AFP. Este pentru a patra zi consecutivă când numărul noilor infecţii se diminuează şi a fost cel mai scăzut nivel înregistrat de la sfârşitul lui februarie. La nivel mondial, cel mai recent bilanț arată că peste 3800 de oameni au murit din cauza pneumoniei virale provocate de virus. De asemenea, peste 110 mii de persoane au fost infectate, iar peste 62 de mii s-au vindecat.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

COVID-19 a depăşit două praguri simbolice și are trei simptome noi. America Latină, epicentrul pandemiei | VIDEO

Omenirea a depăşit în acest weekend două praguri simbolice, înregistrând mai mult de jumătate de …