Știrea zilei

Expert în drept constituțional: Președintele țării dorește cu orice preț să înstituie în funcții persoane care nu au verticalitate, iar drept rezultat să-l slujească pe stăpânul lor, Igor Dodon | VIDEO

Președintele țării dorește cu orice preț să înstituie în funcții persoane care nu au verticalitate, iar drept rezultat să-l slujească pe stăpânul lor, Igor Dodon. Declarația aparține expertului în drept constituțional Teo Cârnaț și a fost făcută în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii a propus un nou vicepreședinte la Curtea Supremă de Justiție și președintele Curții de Apel Chișinău, iar decizia finală de numire a acestora în funcție aparține șefului statului și Parlamentului.

Potrivit expertului în drept, Teo Cârnaț, președintele țării Igor Dodon dorește să pună în funcții cheie din sistemul judecătoresc persoane devotate lui.

TEO CÂRNAȚ, expert în drept constituțional: „Acest președinte Dodon, dorește cu orice preț să înstituie în funcție persoane care nu au verticalitate. Și ca rezultat, au doar darul de a slugărnici pe stăpânul său, Dodon”.

Constituționalistul mai spune că unele persoane care vor să ajungă la șefia CSJ și CSM sunt nu sunt tocmai potrivite pentru aceste concursuri.

TEO CÂRNAȚ, expert în drept: „Persoanele care și-au depus dosarul pentru președinte și vicepreședinți ai CSJ, ai Curții de Apel, au rămas ca acele persoane care în opinia publică au rămas acele persoane pentru care au adoptat unele hotărâri compromițătoare, care au condamnat RM la CEDO”.

În context, expertul spune că puterea judecătorească din republica Modlova, și așa fragilă, trebuie să facă dreptate și nu instrumenteze dosare politice la comanda lui Dodon.

TEO CÂRNAȚ, expert în drept: „Puterea judecătorească trebuie să aibă menirea de a face dreptate, dar nu de a pronunța sentințe și hotărâri la comanda președintelui Dodon, și să nu intsrumenteze dosare penale politice, în așa fel ca unii oponenți politici să aibă dosare penale, și să emigreze din RM, iar alte persoane care au crime grave în spate, să fie pasați în funcții cheie în RM”.

Teo Cârnaț nu exclude că noua componență a CSM care a fost votată recent cu scandal în parlament și dur criticată de opoziție, ar favoriza intețnțiile lui Igor Dodon în acest sens.

  •  
  •  
  • 2
  •  

Citește și

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni pentru a se testa la COVID-19 | VIDEO

Laboratoarele medicale private din capitală au fost luate cu asalt de moldoveni. În fiecare zi, …