Știrea zilei

Expert: Ilan Șor are dreptate că îi critică pe deputații blocului ACUM | VIDEO

Imediat după briefingul susținut de președintele partidului Politic ”ȘOR”, Ilan Șor, unii analiști politici au venit cu reacții la acuzațiile dure aduse de deputat la adresa Maiei Sandu. În acest context, politologul Vitalie Andrievschi s-a referit, în special la critica adusă de Șor celor din Blocul „ACUM” în frunte cu Maia Sandu, acțiunile cărora sunt catalogate de analistul politic drept o simulare a unei activități, pe care de fapt ar trebui să o aibă un ales al poporului.

În timp ce formațiunea Partidului ”ȘOR” a pus deja în practică numeroase proiecte sociale și nu numai, în doar două luni de la validarea mandatelor de deputat, cei din blocul „ACUM” aleargă cu careva proiecte de legi pe coridoarele unui Parlament nefuncțional. Ridicol, spune analistul politic.

VITALII ANDRIEVSCHI, analist politic: „Când unii deputați aleargă cu careva proiecte de legi, asta arată cel puțin ridicol, pentru că nu este unde a le înainta, iar asta este doar o simulare a lucrului. În acest sens, el are dreptate că îi critică pe acești deputați. Aici vorbesc de deputații fostului bloc ACUM.”

Politologul, de asemenea a fost de acord cu spusele lui Ilan Șor precum că nimeni în afară de noi nu ne va rezolva problemele și noi trebuie să lucrăm în acest scop.

VITALII ANDRIEVSCHI, politolog: „Problemele Moldovei trebuie rezolvate în Moldova. Nimeni, în locul nostru, nici Bruxelles, nici Washingtonul și nici Moscova nu ni le va hotărî. Când unii dintre deputații noștri se lasă în nădejdea faptului că vor merge la Moscova sau la Bruxelles sau în altă parte și vor găsi acolo cheița de aur care va rezolva toate problemele, ei se înșeală amarnic.”

În context, analistul politic spune că această problemă este una mult prea profundă, îndemnând toate partidele care au acces în Parlament să se concentreze în cel mai serios mod pe problemele interioare ale țării, neașteptând ajutor din exterior.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Tot mai mulți primari aderă la Partidul Politic „ȘOR”. Ilan Șor: Putem să renaștem țara. Și cu siguranță o vom face | VIDEO

Echipa partidului Politic ”ȘOR” își mărește rândurile. În ultimele săptămâni, 16 primari și mai mulți …