Știrea zilei

Expert: Dacă parcurilor din Chișinău nu le-au fost impuse restricții, nu ar fii trebuit să existe restricții nici pentru OrheiLand | VIDEO

Protestele organizate împotriva suspendării activității celui mai mare și îndrăgit parc de distracție din țară „OrheiLand”, au fost firești și chiar necesare. Este opinia experților intervievați de Compania „Date Inteligente” și expuse în cadrul unui Barometru Electoral. Aceștia mai sunt de părere că restricțiile stabilite de autorități pe perioada pandemiei trebuie să fie egale pentru toți.

Printre întrebările de actualitate la care au răspuns mai mulți experți intervievați de companiei „Date Inteligente” s-au regăsit și cele legate de situația celui mai mare parc de distracții „OrheiLand”. În opinia lor, manifestațiile desfășurate pe teritoriul zonei de agrement au fost chiar necesare.

MIHAI BOLOGAN, directorul Companiei „Date Inteligente”: „În opinia experților, protestul reprezentanților Partidului „ȘOR” fața de închiderea parcului OrheiLand a fost necesar pentru a manifesta interesul și grija membrilor de partid față de închiderea parcului, cât și riscul de a lipsi cetățenii de o zonă de agrement. Unii experți au afirmat că Partidul „ȘOR” a avut tot dreptul să organizeze un protest pașnic”.

Mai mult, experții susțin că indiferent de situația pandmeică din țară, regulile au fost stabilite pentru a fi respectate de toți.

MIHAI BOLOGAN, directorul Companiei „Date Inteligente”: „Expertul 6 a spus că este un protest firesc, dacă nu-l făceau, nu i-ar fi înțeles oamenii. Expertul 4 a spus că dacă parcurilor din Chișinău nu le-au fost impuse restricții, nu ar fii trebuit să existe restricții nici pentru OrheiLand”.

Precizăm că scandalul în jurul parcului de distracții „OrheiLand” durează de mai bine de o lună. S-a întâmplat după ce Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a decis, în data de 28 iunie, interzicerea activității parcurilor tematice, descrise în lege drept bâlciuri, dar și a parcurilor de distracții, chiar dacă la „OrheiLand„ sunt respectate toate măsurile pentru preveni răspândirea noului coronavirus.

Mai mulți cetățeni, în frunte cu reprezentanții Partidului „ȘOR”, au protestat de nenumărate ori împotriva acestei decizii, însă autoritățile nu au venit cu nicio soluție. În același timp, reprezentanții formațiunii au vizitat mai multe parcuri din capitală unde au observat că restricțiile nu sunt respectate, iar plajele și terenurile de joacă și sport erau aglomerate. Oamenii nu păstrau distanța socială, iar unii nu aveau măști de protecție.

Pe acest subiect s-a expus și renumitul doctor ucrainean Evgheni Komarovski, care a declarat că cel care a luat decizia de a închide un parc bine amenajat, unde sunt asigurate măsurile de securitate, este un „guvernant anti-popor”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Igor Dodon a început campania electorală? În spațiul public au apărut pliante în care șeful statului își atribuie deja unele merite care sunt doar pe hârtie | VIDEO

Igor Dodon pare că a început campania electorală pentru prezidențiale, deși nu și-a anunțat oficial …