Știrea zilei

Experiența orașului Orhei în salubritate, implementată la Taraclia | VIDEO

De 5 ori să crească numărul angajaților în salubritate. Este decizia noului primar al orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, care este hotărât să schimbe radical situația în domeniul curățeniei din localitate. Primele rezultate sunt deja vizibile.

Un oraș curat este una dintre principalele priorități ale edilului de Taraclia, Veaceslav Lupov. Momentan însă în salubritate activează doar 3 măturători, de aceea primarul vrea să mărească numărul angajaților din domeniu.

VEACESLAV LUPOV, primar or. Taraclia: „Trei oameni nu pot isprăvi lucrările de salubrizare în întregul oraș. Am decis, așa cum am făcut și în Orhei la început, să începem de la curățenie, așa că vrem să mărim numărul angajaților până la 15 oameni. Căutăm soluții, desigur și să le oferim condiții normale de muncă.”

Totodată, Veaceslav Lupov, împreună cu echipa sa, planifică să preia experiența colegilor din Orhei și să dubleze salariul măturătorilor, până la 4000 de lei. Momentan aceștia sunt remunerați cu 2000 de lei, bani pe care e aproape imposibil de trăit, consideră edilul.

VEACESLAV LUPOV, primar or. Taraclia: „Actualmente salariul măturătorilor este foarte mic, oamenilor le este greu să lucreze cu o astfel de remunerare și să asigure curățenia orașului. De aceea vrem să le oferim până la 4000 de lei.”

Cei trei măturători confirmă că le este dificil să asigure curățenia într-un oraș de mii de oameni. Iar locuitorii Taracliei sunt convinși că o astfel de inițiativă va duce la o mai bună salubrizare a orașului și va atrage alți angajați în această sferă de activitate.

„Noi în fiecare zi facem curățenie, doar că suntem doar trei și nu reușim. Mai ales că deja e iarnă afară.”

„Desigur că avem nevoie. Orașul trebuie să fie curat și frumos. Cred că în scurt timp se va rezolva situația, atât cu curățenia, cât și cu frumusețea.”

Locuitorii Taracliei sunt convinși că în orașul lor se vor produce schimbări majore. Ei speră ca primarul lor și în continuare va conlucra cu colegii săi din Orhei, astfel încât să transforme localitatea în Nisa de Moldova, așa cum a promis președintele partidului politic ”Șor”, Ilan Șor.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Știrile orei 13:00 la Televiziunea Centrală – 2020-07-02