Știrea zilei

Excursiile școlare în străinătate sunt interzise, de astăzi, în toate instituțiile de învățământ din Moldova

În perioada 5-8 martie, elevii din toată țara se vor afla în vacanţa de primăvară. Totuși, toate excursiile școlare și alte activități care implică deplasarea în străinătate sunt interzise începând de astăzi. Un Ordin în acest sens a fost semnat de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, în contextul agravării situației epidemiologice, inclusiv ceea ce ține de COVID-19, scrie Suntparinte.md.

În următoarele zile, toate instituțiile de învățământ din țară vor primi un material informativ-ilustrativ despre igiena mâinilor, elaborat de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Republica Moldova. Materialul „Cum spălăm mâinile?” este tipărit în format de stickere, pe hârtie autocolantă, pentru a fi lipit în cantine, WC-uri și alte locuri unde există lavoare sau alte dispozitive pentru spălatul mâinilor.

Totodată, Direcția generală educație, tineret și sport Chișinău a expediat un Ordin către instituțiile de educație timpurie, de învățământ primar, secundar și extrașcolar privind „contramandarea activităților de masă în scopul protejării copiilor de îmbolnăviri – gripă, infecții acute ale căilor respiratorii superioare și infecții respiratorii acute severe, Coronavirus de tip nou”.

Menționăm că, ieri, 24 februarie, autoritățile din Republica Moldova au emis Cod Galben de alertă națională privind răspândirea infecției prin coronavirus, în contextul în care Italia a devenit a treia cea mai afectată țară de Coronavirus, după China și Coreea de Sud, fiind deja înregistrate peste 200 de cazuri de infectare și 7 decese.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ministrul Educației: Se exclude varianta online pentru susținerea BAC-ului. Cum se vor desfășura pretestările?

Ministerul Educației nu a luat încă o decizie cu privire la anularea examenelor de bacalaureat. …