Știrea zilei

Enoriașii au voie de astăzi să participe la slujbele religioase: Iată în ce condiții

Slujbele religioase se pot desfășura de astăzi cu participarea enoriașilor, doar că în afara lăcașelor de cult și cu condiția că toți oamenii poartă măști de protecție.

Preoții au voie să oficializeze slujbe începând de astăzi. Acestea însă pot fi organizate doar în curtea bisericilor și cu respectarea tuturor regulilor de protecție. Enoriașii trebuie să poarte măști și să respecte dinstanța socială de minim un metru. Decizia a fost luată vineri de Comisia pentru Situaţii Excepţionale.

„Facem un îndemn, un apel către toţi credincioşii să respecte acele reguli incluse în decizie, adică o distanţă socială de doi metri, fără contact fizic inclusiv cu diferite obiecte rituale şi aşa mai departe. E nevoie de respectarea strictă a regulilor specificate în decizia Comisiei Situaţii Excepţionale”, a comunicat premierul Ion Chicu.

Reprezentanții Mitropoliei Moldovei au precizat că lăcașurile de cult vor fi deschise zilnic pentru a evita aglomerația la slujbe în zilele de sâmbătă şi duminică. În fiecare biserică vor fi puse la dispoziția omenilor produse de igienizare a mâinilor, iar interiorul şi mobilierul bisericilor vor fi dezinfectate periodic.
Oamenii legii au amendat 26 de preoți în perioada stării de urgență pentru că au încălcat regulile de prevenire a infectării cu noul coronavirus. Amenda fiind dea constituit peste 22 de mii de lei.

sputnik.md

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Grație Partidului Politic „ŞOR”, mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia au ajuns în țară | VIDEO

Mai mulţi moldoveni rămași blocați în Abhazia, din cauza pandemiei de coronavirus, au ajuns în …