Știrea zilei

Elevii nu vor merge la școală până pe 15 mai. ANRE interzice deconectările de apă, gaz, căldură | VIDEO

Vacanța elevilor și a studenților se prelungește până în data de 15 mai. O decizie în acest sens a fost luată de Ministerul Educației, care a semnat un ordin potrivit căruia procesul educațional este suspendat pentru toată perioada instituirii stării de urgență.

Potrivit documentului, profesorii vor continua să ofere lecții de la distanță prin intermediul platformelor online. Ordinul anterior emis de autorități prevedea ca procesul educaționa să fie reluat din data de 31 martie.

Totodată, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică interzice furnizorilor de servicii să-i deconecteze pe consumatorii care nu achită facturile la timp. La fel, potrivit unui comunicat de presă expediat de instituție, nu vor fi aplicate nici penalități pentru această perioadă. Este vorba de facturile pentru energia electrică, energia termică, gazele naturale sau apă potabilă consumată.

De asemenea, furnizorii au primit permisiunea să emită facturi lunare în baza unor calculele estimative. După încheierea stării de urgență vor fi efectuate recalculul pentru serviciile prestate.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Ar fi încercat să scape cu 100 de dolari de amenda pentru trecerea ilegală a frontierei. Ce riscă pentru fapta sa un bărbat de la Ceadîr-Lunga

Ar fi propus unui ofițer de investigații din cadrul Direcției regionale Sud a Poliției de …