Știrea zilei

Elevii din Moldova vor începe procesul educațional online

Procesul de studii ar putea fi reluat abia după Paștele Blajinilor din cauza riscului sporit în contextul epidemiei de COVID-19. Este afirmația președintelui Igor Dodon în cadrul vlogului său, scrie agora.md.

Șeful startului susține că procesul de învățământ va fi reluat doar la ultima etapă în lupta cu epidemia, așa cum există încă riscuri legate de perioada de incubare a virusului care este de cel puțin două săptămâni. Dodon afirmă că elevii vor reveni în școli, cel mai probabil, nu mai devreme de Paștele Blajinilor, adică la 27 aprilie.

„Până la sărbătorile de Paști și Paștele Blajinilor cel mai probabil școlile și grădinițele nu vor fi deschise. Ca să nu pierdem această lună deja începe procesul educațional online. Sunt recomandate acum trei platforme pentru studii gratuite. Se recuperează ce putem acum și când revenim la studii vedem ce rămâne. Eu cred că copii vor avea vacanță la vară”, a spus președintele.

Totodată, șeful statului dă asigurări că o bună parte dintre profesori sunt instruiți pentru a folosi platformele online. Potrivit datelor prezentate, urmare a măsurilor întreprinse pentru profilaxia răspândirii infecției COVID-19, și-au suspendat studiile 580 de mii de elevi. Dintre aceștia, 130 de mii sunt copii cu vârstă preșcolară. Alți 330 de mii de copii sunt elevi ai liceelor și aproape 100 de mii de studenți din învățământul tehnic și superior.

Amintim că prin hotărârea Guvernului a fost suspendat procesul de  învățământ până pe data de 31 martie. Ulterior, autoritățile au specificat că termenul poate fi modificat în funcție de evoluția situației epidemiologice din țară.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Mai puține teste, mai puțin infectări: au fost confirmate 107 cazuri noi de infectare cu COVID-19, încă șase persoane au decedat | VIDEO

COVID-19 a mai luat viața a încă șase persoane. Este vorba de 4 bărbați și …