Știrea zilei

Elevii au ieşit în vacanţa de primăvară

Elevii din clasele primare, gimnaziale și liceale au ieşit de joi, 5 martie, în vacanța de primăvară. Aceasta va dura patru zile, copiii urmând să revină la ore luni, 9 martie, transmite moldpres.

Perioada vacanțelor elevilor în anul de studii 2019-2020 a fost stabilită de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în planul-cadru pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Următoarea vacanță, elevii o vor avea de Paști, în perioada 18 – 28 aprilie. La sfârşitul lui mai, odată cu încheierea anului de studii, copiii urmează să plece în vacanța de vară.

Salvatorii şi poliţia atenţionează părinţii să fie prudenţi şi să ţină la control ocupaţiile copiilor în zilele de vacanţă, când aceştia rămân mare parte din timp fără supraveghere. De asemenea, adulţii trebuie să le reamintească minorilor măsurile de prevenţie şi regulile de comportare în locuri publice, regulile de circulaţie ş.a.

În instituțiile de învățământ din țară își fac studiile peste 300 mii de elevi.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

New York Times: Peste 200 de specialişti susţin că noul coronavirus circulă prin aer şi solicită OMS modificarea recomandărilor

Peste 200 de cercetători susţin că există dovezi conform cărora noul coronavirus poate persista în …