15 august 2020, sâmbătă
Știrea zilei

„Eforturi fără precedent”: OMS anunță că 17 vaccinuri împotriva COVID-19 sunt în faza de testare pe oameni | VIDEO

17 potențiale vaccinuri împotriva noului coronavirus se află în prezent în etapa testelor clinice pe oameni, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății. Pe de altă parte, epidemiologul Casei Albe, Anthony Fauci, vine cu o constatare uluitoare – COVID-19 prezintă semne că ar fi suferit mutații într-un mod care ar putea facilita răspândirea sa! În același timp, în SUA viaţa medicilor americani care îngrijesc pacienţii bolnavi infectați cu virusul periculos a devenit un coşmar fără sfârşit.

În Texas, Florida şi Arizona situaţia este pe cale să devină apocaliptică. În ultima lună, într-un spital din Texas, numărul celor testaţi pozitiv a sărit de la 3,6% la peste 20%. Instituția a dedicat o unitate numai pentru bebeluşii născuţi de mame infectate cu noul coronavirus. Situația s-ar putea complica în condițiile în care, weekendul următor, americanii vor sărbători Ziua Independenţei, ar putea să creeze condiţii ideale pentru propagarea virusului, la ceremoniile din 4 Iulie. Casa Albă, de exemplu, pregăteşte la Washington un eveniment la care sunt aşteptate câteva sute de mii de persoane. Chiar dacă mai multe state federale au raportat un număr uriaş de spitalizări, Casa Albă încearcă să păstreze optimismul. Președintele Donald Trump a declarat că este convins vă virusul va dispărea în curând. Numai că specialiştii din medicină sunt mai pesimiști la acest capitol.

Verdictul alarmant vine de la epidemiologul Anthony Fauci care susține că varianta de SARS-CoV-2, care afectează lumea în prezent, infectează mai uşor celulele decât cele care au apărut iniţial în China, ceea ce o face, probabil, mai contagioasă printre oameni. După apariţia în China şi de la sosirea în Europa, o variantă de nou coronavirus, care suferă mutaţii permanent, ca orice virus, a devenit dominantă, iar această versiune europeană s-a instalat imediat în Statele Unite, susține acesta.

Căutarea unui tratament pentru COVID i-a pus la treabă pe cercetătorii din mediul farmaceutic. Lucrurile merg pe drumul cel bun, spun reprezentanții PharmaMar. Compania a trecut la testele umane pentru Aplidin! Compania dă asigurări ca medicamentul este de pana la 2800 de ori mai eficient decât Remdesivir, cunoscut drept unul dintre cele mai eficiente contra COVID-19. Dacă ultimele teste îi confirmă rezultatele, Aplidin-ul ar putea intra în farmacii în luna septembrie. Compania planifică să-l producă la scară largă din 2021.

Și OMS anunță despre 17 vaccinuri împotriva COVID-19, care se află în etapa de testare pe oameni. Organizaţia a spus că rămâne optimistă, chiar dacă testele curente nu sunt încununate de succes. Peste 150 de substanţe active sunt în prezent în faza de cercetare pentru dezvoltarea unui vaccin contra noului coronavirus.

De obicei, dezvoltarea unui vaccin durează între 10 şi 15 ani. Cu toate acestea, transmiterea globală a noului coronavirus a determinat numeroşi cercetători, companii farmaceutice şi autorităţi de reglementare să facă eforturi fără precedent pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin.

  •  
  •  
  • 1
  •  

Citește și

Acțiunile de protest ale opoziției, care au cuprins mai multe orașe din Belarus, continuă. Interviu exclusiv despre ceea ce se întâmplă în țară | VIDEO

Acțiunile de protest ale opoziției, care au cuprins mai multe orașe din Belarus, se desfășoară …