Știrea zilei

După trei zile de la producere, incendiu de la cea mai mare groapă de gunoi de lângă Chișinău, a fost lichidat | VIDEO

După trei zile de la producere, incendiu de la cea mai mare groapă de gunoi de lângă Chișinău, cea de la Țînțăreni, a fost lichidat. În tot acest timp, deșeurile au mocnit, emanând un fum dens și greu de respirat. Abia astăzi la prânz a fost oprit dezastrul.

Potrivit salvatorilor, la lichidarea focarului au fost implicate 38 de autospeciale, cu implicarea a peste 80 de pompieri, muncitori de la Regia Auto salubritate, dar și reprezentanți ai autorităților publice locale. Nemulțumiți de situație, localnicii au protestat, blocând accesul autospecialelor cu gunoiul din capitală, iar primarul Ion Ceban a anunțat că va fi pornită o anchetă. La poligonul din Țânțăreni sunt depozitate deșeurile aduse din capitală. Zilnic aici ajung în jur de 700 de tone de gunoi. Poligonul se extinde pe aproape 26 de hectare. Cauza incendiului urmează să fie stabilită.

LILIANA PUȘCAȘU, purtător de cuvânt al IGSU: „La fața locului salvatorii și muncitorii vor continua să efectuieze lucrări de copertare în terenul respectiv pentru a evita aprinderea acestei zone și totodată vor monitoriza situația”.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Cu șezlonguri, jucării gonflabile de apă și pancarte pe care scria: „Noi ne-am conformat, dar voi nu”. Zeci de administratori ai piscinelor au protestat în fața Guvernului | VIDEO

Forțați, acum două zile de autorități, să-și sisteze activitatea, zeci de administratori ai piscinelor au …