Știrea zilei

După mai multe refuzuri, ACUM, pregătit de dialog | VIDEO

După mai multe refuzuri la invitații pentru consultări, reprezentanții blocului „ACUM” sunt pregătiți pentru dialog. Pe pagina oficială a blocului de pe rețea de socializare, în această dimineață a apărut un mesaj care ar fi o invitație la adresa PSRM, pentru desfășurare a unei runde de consultații publice.

În mesajul plasat se menționează un pachet format din 8 inițiative, privind așa-numita deoligarhizare a statului. De asemenea, pe pagina blocului „ACUM” în rețelele sociale se remarcă faptul că prin invitație, blocul electoral urmărește nu numai discutarea conținutului documentelor, dar și a propunerilor de îmbunătățire a legislației în acest domeniu. Trebuie remarcat faptul că, în reprezentanții blocului electoral sunt pregătiți chiar să accepte orice altă zi sau oră de discuții, convenabilă pentru PSRM.

„Blocul Politic ACUM invită fracțiunea parlamentară PSRM la discuții publice pe 9 aprilie 2019, ora 11.00 (sau în altă zi și oră convenite de comun acord), în sala de conferințe a Parlamentului Republicii Moldova”, se arată în mesajul blocului ACUM.

De menționat că încă înainte de prima ședință a Parlamentului – pe 12 martie, liderii blocului ”ACUM” au refuzat invitația la negocieri, privind crearea unei coaliții, venită de la partidul socialiștilor:

„Bună întrebare pentru voi. Chiar vă gândeați că vom merge? Ați văzut că e o invitație făcută fără răspuns. Cum adică să mergem la sediul PSRM? V-ați închipuit voi așa ceva?”, a declarat Andrei Năstase.

De asemenea, după ce i-au refuzat pe socialiști, conducerea blocului ACUM a refuzat invitațiile la negocieri venite și din partea celorlalte partide.

Spre exemplu, a fost refuzată invitația din partea președintelui Igor Dodon, de a discuta posibilitatea unei coaliții împreună cu PSRM și PDM.

Totodată, pe data de 3 martie, 26 de deputați ai blocului ACUM au părăsit ședința de negocieri inițiată chiar de ei, după ce 3 deputați din partea partidului ”ȘOR” au venit la discuții.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Dodon confirmă cazurile de COVID-19 în instituția prezidențială și SPPS: „S-au infectat de la rude, soție medic sau soacră”

Șeful statului, Igor Dodon, susține că de la începutul pandemiei COVID-19 în cadrul instituției prezidențiale …