Știrea zilei

Dumitru Țîra cere excluderea lui Ion Ceban și Andrei Năstase din cursa electorală | VIDEO

Candidatul Partidului Popular European din Moldova pentru funcţia de primar general al Capitalei, Dumitru Țîra, cere excluderea din cursa electorală a contracandidatului socialist, Ion Ceban, dar şi a concurentului înaintat de blocul „ACUM”, Andrei Năstase. În acest sens, Tîra a depus două contestații la Comisia Electorală Centrală și la Judecătoria Chișinău.

Potrivit lui Ţîra, Ion Ceban, nu ar fi îndeplinit indicațiile instanței de judecată care a constatat încălcarea legislației electorale și a interzis utilizarea imaginii personalității istorice a lui Ștefan cel Mare și Sfânt în materialele electorale. Ţîra consideră că și Andrei Năstase a utilizat, contrar legii, resursele administrative şi simbolurile instituţiilor de stat, atunci când în data de 10 octombrie a participat la întâlnirea cu angajaţii Primăriei şi i-a îndemnat pe alegători să-l voteze.

DUMITRU ȚÎRA, candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, PPEM: ”În pofida reglementărilor legale, privind respectarea legislației electorale care este unitară, egală și obligatorie pentru toți concurenții electorali, candidatul PSRM și cel al Blocului ACUM le ignoră cu desăvârșire.”, se menționează în comunicatul emis de Țîra.

Ion Ceban nu a răspuns la telefon pentru a veni cu o replică la afirmaţiile lui Dumitru Ţîra, iar Andrei Năstase a refuzat să comenteze acuzațiile.

ANDREI NĂSTASE, candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, blocul ”ACUM”: „Vă felicit pe Dvs și pe toți locuitorii Chișinăului cu această frumoasă sărbătoare – Ziua orașului. Este o zi atât de frumoasă, încât nu-mi voi permite să o combin cu niciun comentariu la adresa vreunui candidat la funcția de primar.”

Menționăm că Ion Ceban a fost obligat de instanța de judecată să renunțe la materialele electorale care conțin imaginea domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

  •  
  •  
  •  
  •  

Citește și

Sandu și Năstase s-au întâlnit din nou. Despre ce au discutat

După o perioadă mai lungă în care nu au comunicat, liderii PAS și Platforma DA, …